Woord van de voorzitter

Om te beginnen wil ik graag nog even terugblikken op ons prachtige Nieuwjaarsevent waar we, in een schitterend winterwonderland decor bij Buitenplaats Kameryck, elkaar in het nieuwe jaar weer ontmoetten en het beste wensten voor 2024.  Voor onze leden traditioneel de aftrap van het nieuwe verenigingsjaar. En dat is goed gelukt! Opnieuw wist de organisatie ons te verassen met een fantastische avond. Complimenten aan Monique van Breukelen en Alex Kok die er samen met het team van Buitenplaats Kameryck werkelijk iets magisch van gemaakt hebben.

En dat was nog maar het begin van het OKW-jaar. Ik ben er trots op dat onze evenementenkalender weer bomvol staat met inspirerende en informatieve events, waarbij het elkaar ontmoeten altijd op de eerste plaats staat. In maart organiseerden we de OKW Lunch Artificial Intelligence bij Boerderij De Boerinn. OKW-lid Wilco Verdoold nam ons mee in de zakelijke kansen van deze snel groeiende ontwikkeling. De maand april begonnen we met de eerste Take A Break sessie van 2024; een succesvolle en leerzame bijeenkomst Hybride werken door Avesqo met medewerking van Mircrosoft. Ook op dit gebied blijkt AI dé tool om ons verder te helpen!

Verderop in deze nieuwsbrief leest u over de pilot die we binnenkort starten met Ferm Werk waarbij zij en OKW leden meer inzicht krijgen hoe Ferm Werk werknemers kan plaatsen bij Woerdense ondernemingen, welke beperkingen er zijn, maar ook hoe we een verdiepingsslag kunnen maken met elkaar aan inclusief werkgeverschap.

Natuurlijk zijn we als bestuur ook druk bezig met de bestuurlijke zaken die ons binnen Woerden bezighouden. Zo hebben we onlangs een overleg gehad met gemeenteraad om onze lokale aandachtspunten bij hen onder de aandacht te brengen én hopelijk ook te houden. Eerder dit jaar was ik als vertegenwoordiger van OKW binnen het Platform Bedrijven Utrecht West met de voorzitters van andere verenigingen in onze regio aanwezig op het Provinciehuis om ook regionaal aandacht te vragen voor onder andere de ontsluiting van Woerden, voldoende ruimte voor bedrijven en netcongestie.

Hopelijk treffen we elkaar snel weer op één van onze mooie evenementen, graag tot snel!

Hartelijke groet,

André van der Heijden