VMBO On Stage uitgesteld naar april

Het Beroepenfeest en de werkbezoeken Doe Dag van Regio Woerden On Stage zijn doorgeschoven naar april. Projectleider Nanette Mostert hoopt en verwacht dat met dit uitstel het Beroepenfeest*) als fysiek evenement kan doorgaan. De nieuwe planning is:

  • Beroepenfeest: donderdagmiddag 7 april 13.00 – 16.00 uur in Gasterij De Milandhof (aansluitend netwerkborrel)
  • Doe Dag: donderdag 21 april (ochtend- en/of middagafspraak) op de bedrijfslocaties
  • Informatiebijeenkomst voor beroepsbeoefenaren: donderdag 24 maart 16.30-18.00 uur in de TechnoHUB

*) Kan het Beroepenfeest niet doorgaan, dan is Digimatch beproefd en succesvol als alternatieve matchmethode. Daarmee blijven de praktische Doe Dagen van 21 april mogelijk en is On Stage als LOB-programma examenwaardig.

Versterking lokale arbeidsregio
Regio Woerden On Stage is een van de 17 regionale edities van VMBO On Stage (sinds 2007) en ontsluit beroepspraktijkervaringen voor 950 vmbo’ers van het Futura, Kalsbeek, Minkema en Yuverta College. Lokale ondernemers en werkgevers die meedoen aan het Beroepenfeest en de Doe Dag, kunnen vmbo’ers inspireren voor hun beroep/bedrijf/branche. Een uitgelezen kans om vroegtijdig in beeld te komen bij deze jongens en meisjes en hen warm te maken voor specifieke beroepen. Door te proeven aan de praktijk en te luisteren naar het verhaal van een beroepsbeoefenaar of vakman zelf, krijgen vmbo’ers een reëel beeld van een beroep. 25% van de leerlingen vindt bij de werkgever die zij ontmoeten bij On Stage een bijbaan, stageplaats of (leer)werkplek.

Beroepsbeoefenaren
Meedoen betekent dat je er als beroepsbeoefenaar bij bent op het Beroepenfeest (7 april) en kennis maakt met geïnteresseerde leerlingen. Elke leerling maakt twee afspraken (matches) voor de Doe Dag (21 april) op bedrijfslocaties. Alle beroepen zijn gewenst, praktisch zowel als theoretisch. Zo gevarieerd mogelijk, van advocaat tot monteur. Als vmbo’er kun je alles worden wat je worden wil. 200 beroepen zijn reeds aangemeld. Er is nog plaats voor 30 bedrijven/organisaties.

Informatie en aanmelden
www.regiowoerdenonstage.nl  |  mail@regiowoerdenonstage.nl  |
(06) 47 67 60 21