Van de voorzitter

Normaliter zien we elkaar aan het begin van het nieuwe jaar tijdens een mooi OKW event. Helaas zat dat er ook dit jaar nog niet in. Ik wens van harte dat het goed met u gaat! Inmiddels zijn we een aantal weken verder en begint het er voorzichtig op te lijken dat de maatschappij wat verder open kan. Laten we hopen dat deze positieve lijn doorzet!

Zodra dat het geval is kunnen we ook als OKW weer doen waar we goed in zijn, mooie bijeenkomsten voor u organiseren. Momenteel zijn er al iets meer mogelijkheden wat betekent dat we voorzichtig een planning gemaakt hebben tot aan de zomervakantie. We starten met een OKW Lunch op 16 februari en op 9 maart a.s. organiseren we in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen het OKW Ondernemersdebat. Ook de al diverse malen uitgestelde bijeenkomst met Joseph Oubelkas staat opnieuw in de planning, net als het OKW in Bedrijf bij Boerderij de Boerinn.

JUBILEUMJAAR VOOR OKW
Voor Woerden én voor OKW is 2022 is een bijzonder jaar. Woerden viert 650 jaar stadsrechten en OKW viert haar 70-jarig bestaan. Onze vereniging, in 1952 opgericht als Industriële Club Woerden en sinds 1984 bekend als OKW, is al 70 jaar dé vereniging van en voor Woerdense ondernemers. We zijn er trots op. Reden voor een prachtig feest op donderdag 7 juli. We willen dit jubileum graag met u allen vieren, dus noteer deze maar vast in uw agenda!

Als bestuur zijn we zowel lokaal als regionaal op diverse fronten druk bezig. Onze aandacht gaat o.a. naar; infrastructuur (denk aan de Oostdam, Boerendijk, Rembrandtbrug en allerlei randwegperikelen in de toekomst), ruimtelijke ordening (uitbreiding bedrijventerreinen en de omgevingsvisie waar de minister nu van heeft gezegd dat deze opnieuw uitgesteld gaat worden), duurzaamheid (wel of geen windmolens, al dan niet van het gas, energietransitie etc.) en arbeidsmarkt (de Technohub en wonen & werken in Woerden). Op 28 maart ontmoeten we regionale en lokale bestuurders en worden deze voor de Woerdense economie zo belangrijke onderwerpen besproken.

Verderop in deze nieuwsbrief o.a. meer informatie over onze gloednieuwe website en het OKW Ondernemersdebat.

Ik hoop u snel te treffen bij de OKW!

André van der Heijden