Uitstel gemeentelijke belastingen voor ondernemers mogelijk

Als ondernemer of zzp’er ontvangt u rond 20 februari 2021 de aanslag gemeentelijke belastingen. Door de coronacrisis is het niet voor iedereen gemakkelijk om de zakelijke belastingen binnen de gestelde termijnen te betalen. Bij betalingsproblemen kunt u uitstel van betaling aanvragen via een e-mail aan uitstelbelastingen@woerden.nl.

Tijdelijk geen precariobelasting terrassen
Bent u horecaondernemer? Dan kunt u al enige tijd uw terras niet gebruiken en heeft u hier geen inkomsten uit. Daarom is besloten dat u over het eerste kwartaal van dit jaar geen precariobelasting voor uw terras betaalt.

Automatische incasso
Dit jaar kunt u de gemeentelijke belastingaanslag in 10 termijnen betalen. U machtigt de gemeente voor het automatisch afschrijven. Dat moet u zo snel mogelijk doen nadat u de belastingaanslag heeft ontvangen. Dit kan door een mail te sturen naar teambelastingen@woerden.nl

Vragen?
Bij vragen over de WOZ-waarde of de aanslag kunt u de gemeente bellen via telefoonnummer 14 0348.

Meer regelingen voor ondernemers
De rijksoverheid en gemeente Woerden helpen ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Kijk voor meer informatie op https://www.woerden.nl/ondernemers/ondernemersvragen-en-voorzieningen-omtrent-coronavirus.