TechnoHUB voorbeeldfunctie voor SLIM subsidie – PERSBERICHT

Loes Mulder, secretaris-generaal van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op werkbezoek bij de TechnoHUB Woerden, 15-07-2021

 Op 14 juli bracht Loes Mulder, SG Min. van SZW, samen met Wouter Schilperoort, Directeur FEZ, Maryse Ducheine, Directeur Communicatie en Ankie Meijer, Directeur WBJA een online werkbezoek aan de TechnoHUB. Aanleiding is de SLIM-subsidie met bijbehorende programma’s die de TechnoHUB met hulp van deze subsidie heeft geactiveerd.

Waarom SLIM
Ondernemers die de scholings- en ontwikkelcultuur in hun bedrijf of branche willen versterken kunnen daarvoor dit jaar een SLIM-subsidieregeling aanvragen. SLIM ondersteunt mkb-ondernemers bij hun inspanningen om het Leven Lang Ontwikkelen in hun bedrijf te realiseren en is bedoeld voor mkb-ondernemingen en mkb-samenwerkingsverbanden.

Loes Mulder: ”De TechnoHUB is een voorbeeld voor het MKB. Door samen te werken in een inspirerende omgeving, met een leercultuur bereik je meer”.

TechnoHUB zet subsidie SLIM in
De technische bedrijven schreeuwen om technisch  personeel. De TechnoHUB faciliteert de leden van Stichting Woerdens Techniek Talent om groei en instroom te bevorderen. Een aantal programmalijnen hebben hun intrede gedaan. Vanuit de programmalijn cursus en ontwikkeling kunnen bedrijven gecentraliseerd bij de TechnoHUB cursussen als VCA en Vakmanschap CO volgen. Deze lijn wordt uitgebreid naar een aanbod van vakgerichte opleidingen om daarmee de doorstroom binnen de bedrijven, met als doel behoud, het bevorderen van expertises en ruimte voor instroom van (nog onervaren) jongeren te bespoedigen.

Dankzij de SLIM subsidie worden kennissessies en begeleidingssessies ontwikkeld en aangeboden. De kennissessies bestaan uit het delen van kennis, netwerken en aandacht voor ontwikkelingen zoals automatisering. Ook is er aandacht voor innovaties die het werken ‘verrijken’ of interessanter maken voor de klant. Als voorbeeld biedt de TechnoHUB haar lid-bedrijven workshops en persoonlijke begeleiding aan bij het gebruik van VR of de hololens in het bedrijf.

Tijdens het bezoek presenteerde Ron van Leeuwen, directeur van Installatiebedrijf Velegro B.V. de ontwikkelde basiscursus elektrotechniek in virtual reality. Deze werd enthousiast ontvangen.

Filmpjes in VR:

https://lnkd.in/d9Xu8_m
https://lnkd.in/drDU7wE
https://lnkd.in/dtqP7zU

Over TechnoHUB
De TechnoHUB is de uitvoeringslocatie van Stichting Woerdens Techniek Talent, waarin meer dan 150 technische bedrijven uit de regio samenwerken voor instroom en behoud van technisch personeel. De TechnoHUB biedt een inspirerende leeromgeving voor scholieren, vakspecialisten en bedrijven. Het doel is dat meer jongeren gaan kiezen voor techniek en technologie, en bedrijven zich verder kunnen ontwikkelen. Onze samenleving en toekomst voor onze nieuwe generatie vraagt ​​​​hierom, techniek en technologie is hard nodig.