Ondernemers welkom bij het Sportcafé – Lokaal Sportakkoord

Op maandag 19 september organiseert gemeente Woerden in samenwerking met NOC*NSF een sportcafé. Gedurende deze avond willen we met u in gesprek over de wijze waarop het Lokale Sportakkoord en het creëren van een beter netwerk in de sport kansen biedt voor u en onze inwoners. Dit netwerk kan binnen de sport bestaan, maar juist ook netwerken die de sport kan maken met andere terreinen zoals met het onderwijs, de gezondheidszorg en het bedrijfsleven bieden grote kansen. Er zijn zowel vanuit het Rijk als vanuit de gemeente financiële middelen en expertise aanwezig om uw ambities te ondersteunen en nieuwe projecten op te starten. Tijdens het sportcafé presenteren we graag de mogelijkheden en kansen, maar vernemen we ook graag van u welke behoeften en ambities u heeft.

Programma

19:15-19:30: Warming up (inloop)
19:30-20:10: Eerste helft met daarin aandacht voor het Sportakkoord, de services en de mogelijkheden voor de clubs.
20:10-20:20: Pauze
20:20-21:00: Tweede helft met daarin aandacht voor netwerk(en) in de sport (deelakkoord 1)

Eerste helft: mogelijkheden Sportakkoord en de (gratis) services

Op deze avond informeren we u over de inhoud van het Sportakkoord en de services die door de verschillende sportbonden en NOC*NSF worden aangeboden. We gaan het onder andere hebben over:

  • Aan de slag met het sportakkoord. Met welk thema wilt u aan de slag? Met wie kunt u samen optrekken? Hoe vraagt u hier budget voor aan? En we maken een doorkijk richting 2023 en verder.
  • Inzet van services. Er zijn allerlei (gratis) services beschikbaar om uw vereniging verder te helpen. We informeren u over de mogelijkheden en horen graag waar u behoefte aan heeft.

Tweede helft: netwerk(en) in de sport

We gaan met elkaar in gesprek over netwerk(en) in de sport en hoe we eventueel zo’n netwerk op kunnen gaan zetten binnen de Gemeente Woerden.

Een netwerk op het gebied van sport(en) en bewegen met als doel om de relaties en de samenwerking te versterken, elkaar te informeren en inspireren, maar ook om samen te kijken hoe er nog meer uit het lokale sportbeleid gehaald kan worden.

We organiseren deze avond in samenwerking met een professional uit het Back2Basics netwerk. Er worden praktische tips en inzichten met u gedeeld. Bovendien is er volop gelegenheid om uw eigen ideeën te delen en om in contact te komen met andere (vertegenwoordigers van) clubs voor een mooie samenwerking.

Komt u ook en wilt u ook een bijdrage leveren? Wij zien u graag komen! U kunt zich aanmelden voor het sportcafé via: lotgering.m@woerden.nl

Heeft u onderwerpen welke u zeker ter sprake zou willen brengen? Vermeld dit bij uw aanmelding en dan nemen wij uw input mee in het programma.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met  Maurits van Tubergen Lotgering –  Beleidsadviseur Sport Gemeente Woerden.
Tel. 06-14326528