OKW Jubileumboek

Wat voorzichtig begon als een ‘leuk idee’ voor de 70e verjaardag van OKW is uitgegroeid tot de ontwikkeling van een 400 pagina’s tellend bewaarboek met Woerdense bedrijvigheid in de hoofdrol.  Ruim 75 Woerdense bedrijven hebben hun enthousiaste deelname toegezegd, veel meer dan wij bij aanvang durfden dromen. Natuurlijk wisten wij allang dat Woerden talloze unieke bedrijven telt, in dit boek wordt dit weer bewezen. Bijzondere verhalen van ondernemers die bevlogen vertellen over hun bedrijven: alle artikelen zijn pareltjes!

Hoofdredacteur Daniëlle Verweij is sinds maart druk aan het interviewen en schrijven, art-director Nieck Engelhard laat zijn creatieve geest op volle toeren werken en zorgt voor een perfecte opmaak, fotograaf Harald Lakerveld maakt de mooiste foto’s en projectleider Monique van Breukelen zorgt voor alle organisatie die hierbij komt kijken. Samen met Cees van Ramselaar, Marien Groenendijk en Wim Stouthart vormen zij het team ‘OKW Jubileumboek’.  Er zijn al heel wat vergaderingen geweest en er zullen er nog zeker een aantal volgen.

Verschijningsdatum
We hadden nooit durven dromen dat het animo voor ons boek zo groot zou zijn!  Naast alle prachtige verhalen van Woerdense ondernemers wordt hard gewerkt aan een inkijkje in de historie van bedrijvigheid in Woerden. Prachtig beeldmateriaal uit vervlogen tijden,
achtergrondinformatie over verschillende sectoren én historische primeurs maken het boek compleet.

Het boek verdubbelt hierdoor in omvang en de makers hebben hun handen vol om alles ‘drukklaar’ te krijgen. ‘Als je het doet, moet je het goed doen’ is dan ook het gekozen motto. Hierdoor verschijnt het boek iets later dan gepland. Het papier, dat in prijs opliep, is op tijd besteld en de drukpers kan hoogstwaarschijnlijk in november gaan draaien. Wij streven er nu naar dat ons boek eind 2022 wordt gedrukt en wij het u kunnen presenteren tijdens de OKW Nieuwjaarsbijeenkomst in januari.