Marien Groenendijk van start als kandidaat bestuurslid OKW

Tijdens de Algemene Leden Vergadering in 2021 vindt er een wisseling plaats binnen het OKW bestuur. Bestuurslid Bas Kleinveld neemt, na ruim 6  jaar, afscheid van het OKW bestuur. Wij dragen Marien Groenendijk voor als kandidaat om deel te nemen in het bestuur. Om goed voorbereid aan deze functie te kunnen beginnen en voldoende kennis te hebben van de diverse dossiers waar wij ons als OKW voor ondernemend Woerden voor inzetten is Marien inmiddels gestart als kandidaat bestuurslid. Hierbij stelt hij zich graag aan u voor;

Marien Groenendijk (50)  

Geboren en getogen Woerdenaar waarbij mijn jeugd werd doorgebracht boven de schoenenwinkel in de Rijnstraat. Alweer meer dan 27 jaar gelukkig getrouwd met Nanda en twee dochters van 21 en 19.  We wonen aan de rand van Woerden aan de ’s Gravensloot.

Na mijn studie ben ik samen met Nanda boven de schoenenwinkel van mijn moeder begonnen met de verkoop van veiligheidsschoenen aan de lokale bedrijven.  De afgelopen twee decennia is Groenendijk Bedrijfskleding uitgegroeid tot één van de grootste partijen in Nederland op de markt van uniformen en corporate fashion.   Met eigen designers, productontwikkelaars en afdeling kwaliteitscontrole wordt direct productie aangestuurd in het Verre Oosten en Oost Europa.  We werken nu met zo’n 200 medewerkers in ons nieuwe bedrijfspand aan de Carrosserieweg.

Veel van jullie hebben het pand inmiddels van binnen gezien; na de Corona beperkingen plannen we sowieso nog een bedrijfsbezoek.

Sinds 1 januari heb ik mijn functie van algemeen directeur overgedragen aan Jaap Groeneweg waardoor ik mijn handen vrij kreeg van andere zaken.  Op dit moment ben ik bezig met een aantal start-ups, maar ook samen met een aantal andere Europese bedrijven bezig met een door de EU gesubsidieerd onderzoek naar de ontwikkeling van circulaire bedrijfskleding.   Ook heb ik een aantal bestuursfuncties geaccepteerd in onze sector, maar ook deze bij de OKW.  Jarenlang heeft ons bedrijf baat gehad bij de activiteiten die de OKW voor ons ondernam; nu kan ik iets terug doen.  Daarnaast speelt natuurlijk mee dat het een heel leuke groep bestuursleden is.

De komende maanden draai ik alvast mee om zicht te krijgen op alle onderwerpen die op dit moment spelen.  Door de huidige crisis is deze inwerkperiode anders dan anders. Veel activiteiten liggen helaas stil maar in 2021 gaan we de weg omhoog zeker weer vinden en ontmoeten we elkaar weer als vanouds.

Groet, Marien