Joseph Oubelkas spreker bij het OKW Diner – donderdag 19 mei in De Hall

Joseph Oubelkas is geboren op 10 september 1980 in het plaatsje Raamsdonksveer, een bedrijvig dorp in Brabant een aantal kilometer boven Breda. In het dorp kent Joseph een heerlijke jeugd. Hij heeft een geweldige moeder, een zorgzame vader en fijne vrienden.

Joseph gaat na de basisschool naar de HAVO en vervolgens op zestienjarige leeftijd naar het HBO in Breda. Daar studeert hij Hogere Informatica en vier jaar later is hij één van de jongste IT-ingenieurs van Nederland. Hij wil verder studeren (Universiteit), maar het bedrijfsleven in 2000/2001 – toen IT ‘booming’ was – biedt hem goede kansen. Een paar jaar later start hij succesvol een eigen IT-bedrijf. Studeren, werken, liefde, alles gaat Joseph voor de wind, maar dan gaat het mis. In december 2004 gebeurt er iets wat zijn comfortabele leven totaal op zijn kop zet. Iets wat blijkbaar iedereen zomaar kan overkomen. Een zakenreis naar Marokko loopt uit op een catastrofe met ongekende gevolgen…

Sinds zijn vrijlating in 2009, deelt Joseph op boeiende wijze over het harde leven in de (verschillende Marokkaanse) gevangenissen, en hoe hij zijn woede en frustratie heeft leren omzetten in iets constructiefs en positiefs. Tijdens zijn voorstelling verhaalt Joseph heel intrigerend over zijn gebeurtenissen, zijn vriendschappen met gevangenen en bewaarders en zijn wil om te overleven. Waar Joseph ook komt, zijn publiek is geboeid van de eerste tot de laatste minuut.

Een voorstelling van Joseph Oubelkas is verre van een gewone lezing. Het is een lezing die boeit en fascineert; een lezing die je mee moét maken. Als spreker geeft Joseph regelmatig sessies voor o.a. het bedrijfsleven, waarbij ‘inspireren’ en ‘motiveren’ de kernwoorden vormen. Joseph zoomt met zijn ervaringen in op mentale overlevingskracht en hoe wezenlijk dat is voor ondernemerschap, maar ook voor vele andere aspecten in het leven. Hoe ga je om met moeilijke situaties, hoe maak je er het beste van, waar leg je je focus? Thema’s als ‘Leiderschap’, ‘Omgaan met verandering’, ‘Omgaan met tegenslag’ komen daarbij aan bod. Je leert dingen in te relativeren en zult concluderen dat je áltijd een keuze hebt!

Joseph Oubelkas inspireert, ontroert en verbindt als energieke spreker.” Hij spreekt levendig, met passie, enthousiasme en zelfs humor over zijn levensveranderende ervaring na zijn onterechte gevangenschap in verschillende Marokkaanse gevangenissen. Wekelijks wordt Joseph Oubelkas als boeiende, energieke spreker uitgenodigd voor de meest uiteenlopende organisaties.
Daarbij leren zijn luisteraars veel over vragen als:

– Hoe motiveer ik mijzelf als de wereld om mij heen in elkaar valt?
– Wat vraagt het om in mijn waarden te blijven geloven als die dagelijks worden bedreigd: ‘Wie ben ik en waar sta ik voor?’
– Hoe geef ik de mensen om mij heen een teamgevoel en inspireer ik anderen?

OKW Diner
Joseph Oubelkas is spreker tijdens het OKW Diner op donderdag 19 mei bij De Hall Burgerei & Zakenlui. U gaat met hem in dialoog over o.a. leiderschap. Het leiden van jezelf en van anderen. U koppelt het verhaal van Joseph met uw eigen uitdagingen en gaat vol positieve energie naar huis!

OKW leden ontvangen per mail een uitnodiging voor deze bijeenkomst.
Bent u ondernemer in Woerden, en nog geen OKW lid? Neem contact met ons op via info@okwwoerden.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Fotografie: José Donatz Fotografie