In Woerden verrijst de TechnoHUB

 

Dé plek waar je de in regio terecht kan voor technisch onderwijs.

Woerdens Techniek Talent (WTT) spant zich al ruim 10 jaar in om jongeren te enthousiasmeren voor een Toekomst in de Techniek. WTT is een samenwerkingsverband van ruim 120 technische bedrijven en 5 onderwijsinstellingen en de gemeente Woerden, Montfoort, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk.

Sinds de oprichting in 2010 organiseert WTT jaarlijks een Techniek 3 daagse voor de basisschool leerlingen van de partner gemeentes. Ruim 4.000 basisschoolleerlingen kwamen naar een tijdelijke locatie waar we met technische bedrijven uit de regio workshops gaven in de bouw, installektro, metaal en motorvoertuigen. Van het lassen van je eigen naamplaatje, een muurtje metselen, bibberspiraal solderen tot het uitdeuken van een auto en alles wat er tussen zit. Een geweldig jaarlijks terugkerend evenement. Daarnaast verzorgt WTT gastlessen, bedrijfsbezoeken, beroepen-oriëntatie activiteiten en haakt aan bij alles wat bijdraagt aan de instroom op technische studierichtingen.  WTT heeft sinds de oprichting de wens om in samenwerking met het onderwijs inspirerend en actueel techniekonderwijs te faciliteren.

In januari 2020 hebben we onze plannen voor de nieuw te realiseren TechnoHUB gepresenteerd aan onze partners. Deze bijeenkomst werd gehouden op Industrieweg 2a in Woerden, dé plek waar de TechnoHUB in het najaar verrijst.

De afgelopen jaren heeft WTT keihard gewerkt om de TechnoHUB te realiseren. We worden hierbij niet alleen gesteund door bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio, maar ook door de gemeenten en de Provincie Utrecht. De collectieve ambitie is: scholing in de techniek faciliteren. Daarmee moet het nijpende tekort aan technisch geschoold personeel worden teruggebracht.

Er komen vier verschillende ruimtes in het 2.650 vierkante meter grote pand voor de techniekbranches:

Mobiliteit & Transport
Installatie & Elektrotechniek
Metaal & Bouw
Wonen & Interieur

Nu er een locatie is voor de TechnoHUB is het tijd om vervolgstappen te zetten. We zijn gestart met met de verbouwing aan de binnen- en buitenkant van het pand. WTT opent de deuren van de TechnoHUB op 3 september, om zo in het nieuwe schooljaar technisch onderwijs en het bedrijfsleven dicht bij elkaar te brengen.

Op www.technohub.nl krijgt u een indruk hoe de bouw verloopt en welke activiteiten er in de TechnoHUB gaan plaatsvinden. Bent u geïnteresseerd in onze activiteiten en wilt u zich hierbij aansluiten met uw bedrijf, als vrijwilliger of als gastdocent? U kunt ons bereiken via info@technohub.nl of 0348 – 22 07 20.