Iedereen doet mee Festival

Van zaterdag 18 tot en met zaterdag 25 september  vindt in Woerden het eerste Iedereen doet mee Festival plaats. Een week vol activiteiten voor alle inwoners en organisaties uit de gemeente Woerden. Voor jong en oud, wat je culturele achtergrond, gender, talenten of beperkingen ook zijn. Het festival is een initiatief van de Werkgroep ‘Iedereen doet mee’ en de gemeente Woerden. 

Verspreid door de gemeente kan iedereen tijdens het Iedereen doet mee Festival deelnemen aan activiteiten, kennis opdoen, snuffelen aan inclusief ondernemerschap, of genieten van een educatief, sportief of cultureel aanbod, geschikt voor iedereen. De organisatie zorgt voor een flexibel aanbod dat past binnen de dan geldende coronamaatregelen.

Doe mee als ondernemer, club, school, inwoner of organisatie 
Het Iedereen doet mee Festival wordt georganiseerd door de inclusieve Werkgroep ‘Iedereen doet mee’. Dit is een enthousiaste groep inwoners en organisaties die zich inzet voor een inclusieve samenleving in Woerden en de kernen. Om het festival tot een succes te maken zoekt de werkgroep verenigingen, clubs, scholen, bedrijven en organisaties die inclusie een warm hart toedragen en een inclusieve activiteit willen organiseren. Denk daarbij aan een sportclinic voor iedereen, een workshop over inclusief werkgeverschap, een jamsessie waaraan iedereen mee kan doen, een inclusieve kerkdienst of een inclusieve les in het onderwijs.

Wethouder George Becht (Inclusie): “Het doel is dat iedereen in onze gemeente volwaardig mee kan doen. Als het gaat om wonen, werken en vrije tijd. Het lukt nog niet altijd elke inwoner om op basis van eigen interesses en talenten een club, baan, opleiding, vereniging, huis of hobby te vinden. Terwijl iedereen daar recht op heeft. Tijdens het Iedereen doet mee Festival gaan we samen ontdekken hoe we dat mogelijk kunnen maken. En het is een mooie kans om de goede voorbeelden die er al zijn extra in de schijnwerpers te zetten.”

Prijs
Tijdens het festival wordt ook de Iedereen doet mee Prijs uitgereikt. Iedereen, elk bedrijf, elke inwoner, school, club of organisatie kan mee doen. Door een actiepunt in te brengen waarmee je de inclusieve Woerdense samenleving dichterbij brengt. Er zijn prijzen te winnen in zes categorieën: ‘inclusief werkgeverschap’, ‘de inclusieve buurt’, ‘inclusie in het onderwijs’, ‘inclusieve cultuur, vrije tijd & sport’, ‘inclusie & support (zorg en welzijn)’ en ‘de inwonersprijs’.

Meer informatie over de Werkgroep ‘Iedereen doet mee’, het festival en de prijs is te vinden op woerden.nl. Via de website kunnen inwoners en organisaties ook hun initiatieven voor het festival en de prijs aanmelden.