HighQ en Staan bundelen krachten

Landelijke partners in Interim, Recruitment en Executive Search op het gebied van Finance, Data, BI en IT.

HighQ en Staan kondigen een intensieve samenwerking aan om verdere groei binnen Nederland te garanderen en de twee merken nationaal te versterken. Beide merken blijven voorlopig onder hun eigen naam actief, maar zullen hun klanten voortaan samen ondersteunen. 

HighQ
In ruim 30 jaar is HighQ uitgegroeid van financieel interimkantoor tot aanbieder van totaaloplossingen binnen finance & control. Om ambities verder te kunnen vormgeven, gaat HighQ samenwerken met en wordt onderdeel van Staan. Uit deze samenwerking vloeien nieuwe mogelijkheden voort voor zowel opdrachtgevers als kandidaten.

Staan
Staan behoort tot de Top 250 groeibedrijven in Nederland. De samenwerking met HighQ betekent een belangrijke mijlpaal in de uitbreiding van Staan en staat symbool voor de groei die het bedrijf de afgelopen jaren al heeft gerealiseerd. De integratie van HighQ bij Staan wordt met de nodige zorgvuldigheid opgepakt om een succesvolle overgang voor zowel de opdrachtgevers als medewerkers te garanderen. Door deze bundeling van krachten groeit Staan van 138 werknemers tot een medewerkersbestand van bijna 200 werknemers.

Uitbreiding in Nederland
Door de samenwerking met HighQ breidt Staan de dienstverlening verder uit in Nederland. Naast kantoren in Amsterdam, Rotterdam, ‘s-Hertogenbosch en Hoorn, komt daar vestiging Woerden bij, de standplaats van HighQ. Daardoor bedienen Staan en HighQ nu ook midden Nederland. Staan biedt met haar expertise in werving & selectie van financials en data/BI specialisten een waardevolle toevoeging voor het klantenportfolio van HighQ, waardoor opdrachtgevers op nog betere dienstverlening kunnen rekenen.

Gecombineerde vakkennis en DNA match
Met de samenvoeging van Staan en HighQ verenigen de dienstverleners kennis en expertise van professionals met hetzelfde DNA. Zowel Staan als HighQ zijn opgericht voor en door financials en bundelen nu vakkennis en complementeren elkaar in regio, diensten en uitdagingen. Peter van Herk, Managing Director HighQ: “De twee bedrijven hebben een duidelijke match in cultuur. De bevlogenheid, betrokkenheid, kwaliteit en gevoel voor humor tijdens het werk sluiten goed op elkaar aan. Ik merk dat collega’s elkaar graag verder helpen en dat al direct onderling kansen worden benut.”

Gezamenlijke aanpak
De uitdagingen in de markt wat betreft het vinden van de juiste kandidaten worden voortaan gezamenlijk aangepakt. “Samen sta je toch sterker”, aldus Van Herk. HighQ blijft betrokken bij de opdrachtgevers en samen kunnen zij nu naast de ervaring van Staan op het gebied van werving & selectie een breder bestand van kandidaten betreffende interim en consultancy aanbieden. Het bedrijf blijft voorlopig opereren onder de naam HighQ. Voor Staan biedt de samenwerking de kans om zich te profileren in Nederland als landelijk opererende partner op het gebied van Interim Finance, Finance Recruitment en Executive Search. Daarnaast wordt ook de digitale agenda van opdrachtgevers ondersteund met Standit, het IT-label van Staan.

Danny ’t Hoen, Managing Director Staan: “Onze cultuur en waarden passen uitstekend bij elkaar. Staan en HighQ vinden elkaar al langer en we hebben veel respect voor wat HighQ autonoom heeft neergezet. Nu gaan we samen verder de markt betreden en onze krachten bundelen. Dat voelt heel goed.”