Het Grote Groene Debat

Zero Waste Groene Hart organiseert onder het motto “Woerdense oplossingen voor Wereldse problemen” het eerste groene debat in Woerden. Hiermee zet de organisatie duurzaamheid als thema op de lokale politieke agenda.

Dat het onderwerp leeft is wel duidelijk: Alle Woerdense politieke partijen hebben aangegeven deel te nemen aan het debat. En niet alleen de politiek gaat zich uitspreken over hun groene plannen. Ook de Woerdenaren zelf kunnen mee doen: Wat verwachten we nu echt van de politiek? Zo werken we niet tegen, maar mét elkaar aan een mooier Woerden.

Er zal over 4 thema’s gedebatteerd worden:
– Circulariteit en afvalvermindering
– Natuurinclusief bouwen en wonen
– Duurzame Energie
– Groen in het Groene Hart

Iedereen in Woerden kan vragen indienen via de website van Duurzaam Woerden (https://duurzaamwoerden.nl/hetgroenedebat/). Uit deze vragen worden de stellingen waarover gedebatteerd gaat worden samengesteld.  Op de avond zelf kan er vanaf thuis ook mee gedaan worden met het Debat. In samenwerking met de locatie KAS Woerden komt er een zeer professionele en interactieve livestream. Om zeker te zijn van deelname, geef je op via deze link https://kaswoerden.webinargeek.com/het-groene-debat.

Hiermee wordt meepraten over belangrijke thema’s zo bereikbaar als dat alleen in lokale politiek kan.

De initiatiefnemer van het evenement is Zero Waste Groene Hart; dit  is een onderdeel van Duurzaam Woerden. Een burgerinitiatief wat zich op allerlei manieren, zoals de Duurzaamheidswinkel, Swapsint en een Zero-Waste kraam op de streekmarkt inzet voor een duurzamer Woerden.

16 februari 2022, 19:30 uur tot 21:30 Live vanuit KAS Woerden
Meedoen: online op duurzaamwoerden.nl