Feestelijke aftrap VMBO On Stage Regio Woerden

Het VMBO-onderwijs in Woerden en Montfoort heeft volmondig JA gezegd tegen het Beroepenfeest van On Stage: een positief (beroeps)podium voor VMBO-leerlingen.

De vier VO-scholen Kalsbeek College, Minkema College en Futura College in Woerden en Wellantcollege in Montfoort slaan de handen ineen en werken samen in het nieuwe project Regio Woerden On Stage. On Stage is een door het ministerie van OCW erkende loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) voor VMBO-leerlingen die, sinds de eerste editie in 2007, inmiddels bijna 20 regio’s in het land draait. Vanaf schooljaar 2021-2022 dus ook in Woerden/Montfoort. Gemeente Woerden en gemeente Montfoort ondersteunen Regio Woerden On Stage.

Feestelijke start
Woensdag 23 juni was er een feestelijke kick off voor mentoren, schoolleiders,  wethouders, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en andere belangstellenden bij de TechnoHUB in Woerden. Wethouder George Becht leidde de bijeenkomst in. Oprichter van On Stage Corine Korrel presenteerde de ins en outs van de LOB-methode die zij in 2007 ontwikkelde als maatschappelijk initiatief: een positief podium voor VMBO-jongeren. Nanette Mostert is de projectleider van On Stage in de regio Woerden/Montfoort.

Beroepenfeest en Doe Dag
Vanaf september werken mentoren met hun VMBO-leerlingen toe naar het Beroepenfeest op 10 februari 2022 in de Milandhof in Zegveld. Daar ontmoeten de 900 leerlingen uit verschillende leerjaren 200 beroepsbeoefenaren, ondernemers en vakmensen die hen helpen keuzes te maken in beroep en opleiding, door te vertellen wat hun werk inhoudt. Elke leerling maakt er twee afspraken voor de Doe Dag op 24 februari 2022. Op de Doe Dag, bij tal van lokale bedrijven in de sectoren Techniek, Zorg & Welzijn, Groen & Natuur en Handel & Economie, ervaren de 900 VMBO’ers in de praktijk wat de twee beroepen van hun keuze op dat moment, inhouden. Tijdens het schooljaar zijn er ter voorbereiding op dit evenement verschillende activiteiten voor leerlingen, docenten en bedrijfsleven.

Beroepsbeoefenaren
Beroepsbeoefenaren kunnen zich reeds nu aanmelden voor deelname aan het Beroepenfeest op donderdagmiddag 10 februari 2022. De eerste aanmelding met twee beroepsbeoefenaren kwam van Jeroen Romijn van JR Entertainment Catering & Events (De Koffie Tuk Tuk) die bij de kick off ballondecoraties bezorgde. Jeroen Romijn: ‘Wat een fantastisch project! Super voor de VMBO-kinderen. En voor mij als bedrijf heel belangrijk om vroeg in beeld te komen bij deze jongens en meisjes.’ In januari is er een informatiebijeenkomst voor alle beroepsbeoefenaren.

Over VMBO On Stage
VMBO On Stage is, door de voorbereidende activiteiten, reflectie en follow up veel meer dan het Beroepenfeest en de werkbezoeken op de Doe Dag. Het is een laagdrempelige ingang om met de jongeren in gesprek te gaan over hun toekomstdromen, beroepsbeelden, studie-en beroepskeuze. On Stage is een ideëel project en wil tegenwicht bieden aan de negatieve media over het VMBO. Inmiddels werken vele partijen belangeloos mee aan de Beroepenfeesten van On Stage.

Het VMBO Beroepenfeest werd in 2007 bedacht door Corine Korrel. Hiermee deed (en doet) zij een beroep op de samenleving met als doel: jongeren van het VMBO laten ervaren dat zij ertoe doen, een duurzaam netwerk faciliteren en hulp van ondernemers bij beroepskeuze. Inmiddels worden de Beroepenfeesten van VMBO On Stage in het hele land gerealiseerd. VMBO On Stage werd in 2012 onderscheiden met de Prof. Johan van der Sanden erepenning. Middels een motie (2015) van toenmalig Tweede Kamerlid Karin Straus is On Stage ook examenwaardig bevonden en wordt On Stage door scholen tevens gebruikt als LOB-programma.

Voor aanvullende informatie neemt u contact op met:
Nanette Mostert, projectleider Regio Woerden On Stage
(06) 47 67 60 21 | mail@regiowoerdenonstage.nl  |  www.regiowoerdenonstage.nl

Meer informatie en aanmelden als beroepsbeoefenaar, sponsor of aanbod van helpende handjes kan via www.regiowoerdenonstage.nl