Derde editie Regio Woerden On Stage

Dinsdag 19 maart gaat in De Milandhof in Zegveld de rode loper weer uit voor 750 vmbo-leerlingen van Kalsbeek, Minkema en Yuverta Montfoort en pro-leerlingen van het Futura College. In het kader van loopbaanoriëntatie en ontwikkelen van hun zakelijke netwerk, komen zij op het Beroepenfeest in contact met zo’n 200 beroepsbeoefenaren van lokale bedrijven en organisaties. Met twee beroepsbeoefenaren maken zij een match en daarmee de afspraak dat zij donderdag 4 april een dagdeel meelopen/-werken op bedrijfslocaties.

Regio Woerden On Stage is een van de 20 regio’s die onder de vlag van Onderwijs On Stage elk jaar honderden vmbo’ers en lokale ondernemers/werkgevers samenbrengen. On Stage maakt investeren in een lokaal netwerk mogelijk. Vmbo-leerlingen werken graag dichtbij huis, zij solliciteren in/rond hun woonplaats. Door deze leerlingen te verbinden met lokale ondernemers, bouwen we aan een duurzaam netwerk. Met concreet resultaat: uit onderzoek blijkt dat 30% van de leerlingen contact houdt met de bedrijven die zij ontmoeten bij Regio Woerden On Stage. Ze gaan er uiteindelijk stage lopen, vinden er een vakantie- of bijbaan of BBL-plek. Er zijn meerdere succesverhalen over in dienst genomen leerlingen. Het werkt dus om via deze route te investeren in de toekomst.

Om het Beroepenfeest wederom tot een succes te maken, is er nog ruimte voor beroepsbeoefenaren en bedrijven die willen meedoen. Heb je binnen je bedrijf leuke beroepen en vind je het belangrijk om die bekend te maken bij deze doelgroep? Neem dan contact op en doe mee. Meedoen betekent:

  • Aanwezig zijn bij het Beroepenfeest in De Milandhof op dinsdag 19 maart 2024 (van 12.15 – 16.00 uur) en het feest meevieren
  • Bieden van een praktische Doe Dag (dagdeel) op de eigen bedrijfslocatie op donderdag 4 april 2024 aan de leerlingen met wie je gematcht hebt op het Beroepenfeest en hen op die manier warm maken voor je beroep/bedrijf/branche

Alle beroepen, in álle sectoren en op álle niveaus zijn relevant, vmbo’ers kunnen immers alles worden. Aanmelden kan via https://www.regiowoerdenonstage.nl/aanmelden Wie Vriend wordt en het project een vriendenbijdrage gunt, kan rekenen op extra promotie.

Meer informatie
Nanette Mostert, projectleider
(06) 47 67 60 21  |  mail@regiowoerdenonstage.nl
www.regiowoerdenonstage.nl

Foto: Lakerveld Fotodesign