DARE!! SERVICES EN KIWA NEDERLAND BUNDELEN DE KRACHTEN

Rijswijk, 18 maart 2021 – Kiwa – wereldwijd actief op het gebied van testen, inspecteren en certificeren – heeft een overeenkomst gesloten met DARE!! Services – een bedrijf met een lange staat van dienst op het gebied van EMC-metingen, productveiligheid, kalibraties en het certificeren van medische apparatuur of hulpmiddelen (MDR). Hiermee sluit DARE!! Services B.V. zich aan bij Kiwa. Het bedrijf, dat 45 medewerkers in dienst heeft, zal de naam Kiwa Dare Services voeren.

DARE!! Services, gevestigd in Woerden, ondersteunt organisaties met een breed aanbod van diensten, zoals EMC-metingen en productveiligheidstesten en -certificaties in het kader van de CE-markering, en merkonafhankelijke kalibratie van elektronische meetapparatuur. Zij is daarnaast de Aangewezen Instelling (Notified Body) voor het certificeren van medische hulpmiddelen onder MDD/MDR en volgens ISO/IEC13485. De overige activiteiten, o.a. EMC/RF-software en meetapparatuur, van DARE!! blijven zelfstandig en gaan verder onder de naam Raditeq voorheen DARE!! Products).

Kiwa is een onafhankelijk wereldwijd opererend bedrijf op het gebied van Testen, Inspectie en Certificering (TIC). Kiwa’s kernactiviteiten worden ondersteund en versterkt door (strikt gescheiden) trainingen en dataservices. Met onze TIC en aangrenzende diensten, creëert Kiwa vertrouwen in de producten, diensten, processen, (management) systemen en medewerkers van haar klanten. Dit doen wij in een breed scala aan marktsegmenten, variërend van drinkwater en (duurzame) energie, bouw en gezondheidszorg, voeding, veevoer & boerderijen, en medisch & farmaceutisch. Kiwa heeft klanten in de productie- en procesindustrie, (zakelijke) dienstverlening, publieke en particuliere voorzieningen, overheden en internationale instellingen. Kiwa heeft ruim 5.500 medewerkers in dienst in meer dan 35 landen in Europa, Azië-Pacific en Latijns-Amerika. Het bedrijf genereert een jaarlijkse omzet van meer dan 500 miljoen euro.

Ook onder de Kiwa-vlag blijft Dennis van der Vlugt, ondersteund door René Dijkstra, directeur van Kiwa Dare Services. René Dijkstra: “Onze bestaande en toekomstige klanten blijven zakendoen met dezelfde mensen en profiteren nog steeds van onze expertise. Als onderdeel van Kiwa kunnen wij nu ook gebruikmaken van de slagkracht en het omvangrijke netwerk van een grote internationale organisatie”, vertelt hij. “Dat biedt ons- en onze klanten veel kansen om onze dienstverlening te verbreden en andersom voegt Kiwa Dare Services nieuwe services en een mooi klantenportfolio aan Kiwa toe.”

“Kiwa en Kiwa Dare Services doen al vele jaren zaken met elkaar op gebied van kalibraties, EMC onder het CB-scheme en radio certificaties. Onze diensten vullen elkaar uitstekend aan en met name in technologisch opzicht voegen we dankzij deze overname specifieke expertise toe aan het Kiwa portfolio. Kiwa Dare Services heeft een zeer goede staat van dienst. Voor Kiwa betekent deze overname ook dat zij haar activiteiten op gebied van Automotive en Medical verder kan uitbreiden. De synergie die we met deze acquisitie creëren, biedt klanten van beide partijen veel voordelen en we zien de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet”, zegt Paul Hesselink, CEO van Kiwa.

Over Kiwa
Kiwa is een onafhankelijk wereldwijd opererend bedrijf op het gebied van Testen, Inspectie en Certificering (TIC). Kiwa’s kernactiviteiten worden ondersteund en versterkt door (strikt gescheiden) trainingen en dataservices. Met onze TIC en aangrenzende diensten, creëert Kiwa vertrouwen in de producten, diensten, processen, (management) systemen en medewerkers van haar klanten. Dit doen wij in een breed scala aan marktsegmenten, variërend van drinkwater en (duurzame) energie, bouw en gezondheidszorg, voeding, veevoer & boerderijen, en medisch & farmaceutisch. Kiwa heeft klanten in de productie- en procesindustrie, (zakelijke) dienstverlening, publieke en particuliere voorzieningen, overheden en internationale instellingen. Kiwa heeft meer dan 5.500 medewerkers in dienst in meer dan 35 landen in Europa, Azië-Pacific en Latijns-Amerika. Het bedrijf genereert een jaarlijkse omzet van meer dan 500 miljoen euro.

Over DARE!! Services
DARE!! Services B.V., opgericht in 1992, heeft in de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en een sterke positie opgebouwd in de markt voor EMC-testen, productveiligheidsonderzoeken en metingen. Het bedrijf is sinds 2019 aangewezen als Notified Body voor MDR. DARE!! Services heeft 45 medewerkers in dienst.