MONIER Nederland (BMI Group) nieuw OKW-lid

Monier Nederland is onderdeel van BMI Group. Deze wereldwijde toonaangevende producent en leverancier van bouwmaterialen voor hellende daken en platte daken is actief in meer dan 40 landen. In Nederland heeft Monier 2 productielocaties van keramische dakpannen. Een daarvan is in Woerden! Iedereen in Woerden en omgeving kent de kenmerkende hoge schoorsteen van de dakpannenfabriek naast de Oude Rijn. Hier worden zo’n twaalf miljoen dakpannen en hulpstukken per jaar gemaakt, waarvan het grootste deel gaat naar renovatieprojecten. Ook worden er nog met de hand dakpannen gemaakt. Dat gebeurt veelal in opdracht van architecten die dakpannen nodig hebben met afwijkende afmetingen.

In de keramische dakpannen fabriek in Woerden maken wij de oer Hollandse dakpanmodellen, zoals de Oude Holle en de Opnieuw Verbeterde Holle. Deze sluiten perfect aan op de karakteristieke Hollandse bouwstijl. Ook passen we nog eeuwenoude, geliefde en bewezen technieken toe, zoals patineren en smoren.

Naast onze keramische dakpannen fabrieken in Woerden en Tegelen, hebben wij nog een fabriek in Susteren waar er betondakpannen en hulpstukken geproduceerd worden.

Voor meer informatie kijkt u op bmigroup.com/nl