Bericht van de voorzitter

Beste OKW-leden,

2,5 maand geleden stond ik op een podium om de Nieuwjaarsspeech van de OKW te geven. We stonden er goed voor. Het zou een mooi jaar worden, vol nieuwe uitdagingen, goede evenementen, gezellige borrels, kennisoverdracht en nog veel meer moois.

Nu, 2,5 maand later, ziet de wereld er totaal anders uit. We hebben een onzichtbare tegenstander die de wereld heeft verlamd.

Allereerst hoop ik dat iedereen gezond is en ook blijft. Mocht dat onverhoopt niet het geval zijn, hoop ik op een spoedig herstel, zonder gevolgen want een goede gezondheid is en blijft altijd het belangrijkst. Gelukkig is in mijn naaste omgeving nog iedereen gezond en uiteraard hoop ik dat dat zo blijft.

Iedereen heeft op de een of andere manier te maken met deze onzichtbare tegenstander. De een moet extra werken om te zorgen dat iedereen weer gezond wordt of blijft, de ander om de thuissituatie draaiende te houden. Fijn te zien dat dit gebeurd maar er is ook een zwarte kant. Bedrijven die noodgedwongen moeten sluiten en ondernemers die merken dat er geen omzet meer gedraaid wordt. Dit is een situatie die niemand 2,5 maand geleden ook maar had kunnen voorzien.

Wat je ook ziet, en dat vind ik heel positief, is ondernemers die elkaar opzoeken en nieuwe initiatieven bedenken. Je ziet dat we elkaar als mensen en ondernemers nodig hebben en begripvol naar elkaar zijn. Laten we dat zo houden.

Net als ieder ander, kan ook ik niet in een glazen bol kijken naar wat ons te wachten staat of hoe lang dit nog gaat duren. Wat ik wel weet is dat we elkaar straks, als deze onzichtbare tegenstander verslagen is, misschien nog wel meer nodig gaan hebben.

Als we straks weer aan de gang zijn, hoop ik dat we nog steeds begripvol naar elkaar zijn, dat de samenwerkingen blijven en dat we met elkaar de strijd aan gaan om de economie weer te laten draaien.

Ik wens iedereen voor nu een goede gezondheid en succes met alles.

Thorgerd