Bericht van de voorzitter

Met trots kijk ik terug op de laatste maanden van 2023, met daarin een succesvol OKWPrinsjesdagontbijt door PKF Wallast, een drukbezocht OKWCafé door Grapeguys, HighQ en Café de Pompier en inhoudelijke OKWTakeABreak sessies bij Maas de Koning en Rabobank Rijn & Veenstromen. Voor het OKWinBedrijf waren we welkom in het nieuwe pand van Grozette en bij Aelivé Hi-Fi & Smarthomes, DisplayDigitaal & VKP Beveiligingstechniek. Als laatste troffen we u in de TechnoHUB waar we samen met MBO Rijnland het OKWDiner organiseren met als geweldige spreker Luk Dewulf . Ook voor OKWNext Generation waren er weer een aantal interessante en gezellige contactmomenten. Fijn dat er weer zoveel georganiseerd is met en voor onze leden. Hartelijk dank daarvoor.

Als bestuur hebben we ons ingezet voor diverse onderwerpen. Energietransitie en netcongestie houden onze regio in een greep waar voor oplossingen op de korte termijn serieuze creativiteit nodig is. De arbeidsmarkt staat flink onder druk, ook op dit gebied gaan we komende periode meedenken met de gemeente Woerden en Ferm Werk. Veel was er ook te doen rondom de verkeersproblematiek in en rondom Woerden. We vertrouwen erop dat er snelheid gaat komen in de uitvoering van de plannen voor bruggen en randwegen.

Vooruitkijkend naar 2024 zie ik bedrijven in de knoop komen door de hoge belastingdruk en alle corona terugbetalingen. Gekoppeld aan alsmaar stijgende lonen en de hoge inflatie geeft dit te denken over hoe nu verder. Alle regelgeving vanuit Den Haag helpt ons niet echt verder en werkt in mijn optiek eerder averechts. Als OKW blijven we ons hard maken voor onze leden bij zowel de gemeente Woerden als de provincie Utrecht en bereiken we via MKB-Nederland en VNO-NCW de landelijke politiek.

Donderdag 11 januari houden we ons jaarlijks nieuwjaarsfeest, dit keer op Buitenplaats Kameryck. U bent hier allen uiteraard van harte voor uitgenodigd. Ik ga nog niet te veel vertellen over deze avond, maar u kunt weer rekenen op een verassend programma!

Uiteraard zijn we inmiddels gestart met het samenstellen van de evenementenkalender voor 2024. Zoals u mag verwachten van OKW staat deze opnieuw vol met mooie evenementen. Wij delen deze eind januari met u. Houd de mailbox in de gaten en zet ze in de agenda.

Ik wens u een mooie kerst en de beste wensen voor het nieuwe jaar hoop ik u persoonlijk te kunnen geven bij het OKW Nieuwjaarsfeest, donderdag 11 januari op Buitenplaats Kameryck.

Graag tot dan!

André van der Heijden