Bericht van de voorzitter

Ondanks dat het inmiddels mei is blik ik graag nog even terug op de fantastisch mooie avond op donderdag 26 januari in de Milandhof. Na twee jaar was er eindelijk weer een traditionele OKW Nieuwjaarsbijeenkomst. Dit keer volledig in het teken van de lancering van het prachtige boek  ‘Gemaakt in Woerden’ wat we maakten ter gelegenheid van ons 70-jarig jubileum. Wat zijn we trots op al die geweldige foto’s, fantastische teksten en prachtige vormgeving. Nogmaals hartelijk dank aan allen die hieraan meegewerkt hebben. De laatste van deze terecht als ‘collectors items’ bestempelde boeken zijn te koop bij het VVV Woerden aan de Emmakade! 

Op 16 maart hebben we een goed & zeer druk bezocht OKWCafé gehad bij Loef & Lij en in april organiseerden we de OKW jaarlijkse algemene ledenvergadering. We merken echt dat de behoefte aan onze bijeenkomsten weer meer dan terug is én op het oude niveau. Gelukkig maar want we hebben nog veel meer voor u in petto de komende tijd!

Om alle bijeenkomsten nog beter op jullie wensen aan te laten sluiten hebben we onlangs een poll gehouden en velen van jullie hebben deze ingevuld. Hier kunnen we wat mee! Gelukkig blijkt uit de uitkomsten al dat we heel veel goed doen, we hier en daar een beetje kunnen bijsturen en ook eens wat nieuws mogen proberen.

De economie lijkt wat te stabiliseren en naast de nog altijd voortdurende oorlog in Oekraïne krijgen we nu opnieuw problemen met de banken die de kop op steken. Laten we hopen dat we ook hier weer doorheen komen en ons bezig kunnen houden met waar we goed in zijn; Ondernemen!

Uiteraard zijn we op de achtergrond ook nog druk bezig met de bestuurlijke zaken die ons binnen Woerden bezig houden. De schuifruimte, oostelijke c.q. westelijke randweg, Rembrandtbrug of toch verder naar het westen een goedkopere variant, energietransitie etc. Twee onderwerpen wil ik er nu uitlichten;

Ten eerste het economisch actieplan (EAP) waar wij samen met de gemeente en de andere ondernemersverenigingen aan hebben gewerkt is inmiddels aangenomen in de gemeenteraad.

Ten tweede zijn er grote stappen gemaakt voor de herstructurering op Barwoutswaarder waar de OMU (www.nvomu.nl)  panden heeft gekocht om deze te vervangen door bedrijfsruimtes voor het MKB. Wat de provincie betreft is het nog even gissen wat er gaat gebeuren na de politieke aardverschuiving. Hopelijk gaan alle bouwplannen gewoon door.

Binnenkort organiseren we het OKW Diner met Ruud Veltenaar, wij beloven u een presentatie met impact en inspiratie waar nog lang over nagepraat zal worden. Zorg dat u erbij bent!

Hartelijke groet,

André van der Heijden