Bericht van de voorzitter

Zo vlak voor het einde van een jaar blik je toch altijd even terug op het afgelopen jaar. In het laatste kwartaal van 2022 organiseerden we een succesvol Prinsjesdagontbijt in het Kasteel en een perfect verzorgd OKW Café door SAZAS in Restaurant de Markies. Beet SAA Boogaard het spits af met de organisatie van de allereerste Take a break sessie in de Hall met als onderwerp het nieuwe pensioenstelsel 2023, en last, but not least, het gezamenlijke evenement met onze collega’s van VIB de Ronde Venen;  het OKW Diner met Jacco Vonhof –  MKB Nederland bij Buitenplaats Kameryck. Als verrassing bracht Pieter de Rijk, oftewel Markus Becker van de Deutsche Mittelstand ons een bezoek. Hij wist de hele zaal op het verkeerde been te krijgen, ik hoor nu nog menigeen vertellen hoe in de war ze waren, top!

Vooruitkijkend naar 2023 zie ik uiteraard de stijgende kosten, vooral op het gebied van energie en in de winkels. Helaas moeten die extra kosten toch doorberekend worden aan de consumenten. Daarnaast worden de ondernemers ook zeker niet gespaard. Gelukkig zijn er toch ook positieve ontwikkelingen. Het ziet er naar uit dat we het hoogtepunt van de ‘Corona ellende’ hebben gehad en de heftige ontwrichtende maatregelen tot het verleden behoren. Binnen ons bestuur staan de neuzen de goede kant op, hebben we een duidelijke visie voor de toekomst en kijken we hoopvol naar een mooi 2023.

Op 26 januari is ons jaarlijks Nieuwjaarsevent na drie jaar weer terug in de Milandhof. U bent hier allen samen met u partner en/of collega’s van harte welkom. Deze avond krijgt een speciaal tintje, wij presenteren u die avond ons boek, gemaakt t.g.v. 70 jaar OKW! Een ingebonden juweeltje wat op prachtige wijze het ondernemerschap in Woerden weergeeft.  Met grote dank aan Daniëlle Verweij, Nieck Engelhard, Harald Lakerveld en Monique van Breukelen die er namens het OKW bestuur vreselijk veel werk en tijd in hebben gestoken. Het resultaat is verbluffend!  Uiteraard krijgt u allen die avond een exemplaar mee naar huis.

Op de achtergrond zijn we alweer gestart met het plannen van onze evenementen voor het voorjaar van 2023. Zoals u van ons mag verwachten komen er weer mooie en verrassende bijeenkomsten aan, dus houd uw mailbox in de gaten!

Ik wens u allen mooie kerstdagen en een goede jaarwisseling.
Graag ontmoet ik u op donderdag 26 januari waar we elkaar persoonlijk het beste zullen wensen voor 2023!