BERICHT VAN DE VOORZITTER

Ruim 2 maanden geleden was de wereld nog compleet anders, maar zoals ik toen al aangaf waren de vooruitzichten gunstig. Het lijkt er nu gelukkig op dat we de maatschappij weer open kunnen houden. In ieder geval is dat de intentie van de heren politici.

Kijkend naar mijn eigen business maar ook om me heen zie ik een op stoom gekomen maatschappij waar iedereen weer van alles wil en moet. Vaak liever gisteren dan morgen!  Stiekem hoop ik dat het gehaaste gedoe een beetje normaliseert de komende maanden. Maar laat ik niet klagen want dit is vele malen beter dan de ‘lockdown ellende’.

Inmiddels hebben met OKW weer een aantal evenementen gehad. Vorige week hielden we de ALV en een bedrijfsbezoek bij Boerderij de Boerinn en begin februari een eerste gezellige lunch bij restaurant de Markies.  Ook was er in maart, in de aanloop naar de verkiezingen het traditionele OKW Verkiezingsdebat met de Woerdense politieke partijen. Eind maart hielden we in regionaal verband een werkbezoek aan de regio Utrecht West. Met gedeputeerden, bestuurders en ondernemers gingen we in gesprek over onder andere onze gezamenlijke zorg betreffende toekomstige bedrijfsruimtes, de personeelstekorten en de stijgende woonlasten van onze werknemers. Tijdens deze bijeenkomst tekenden we samen met Jacco Vonhof het lokaal partnerschap met MKB Nederland!

Als bestuur zijn we onverminderd druk op de diverse dossiers zoals; Infrastructuur ( denk aan allerlei randwegperikelen in de toekomst), Ruimtelijke Ordening (uitbreiding bedrijventerreinen, de omgevingsvisie), Duurzaamheid (wel of geen windmolens, al dan niet van het gas, energietransitie etc.) en Arbeidsmarkt (VMBO on stage, Technohub en wonen/werken in Woerden).

Gelukkig kunnen we ons ook weer volledig wijden aan het organiseren van leuke en interessante bijeenkomsten voor u. Er staan weer diverse mooie evenementen op de planning! Binnenkort een OKW Diner met Joseph Oubelkas, de OKW Golfdag op de Haar en natuurlijk een groots OKW Jubileumfeest op donderdag 7 juli in Stadshotel van Rossum. Noteert u deze vast in uw agenda!

Het OKW Jubileumboek, waar we u al eerder over vertelden, is nu al een succes! Mooi om te melden dat ruim 70 Woerdense bedrijven hun deelname hebben toegezegd. De eerste mooie verhalen zijn geschreven en komen samen in een prachtig ingebonden boek wat we in november feestelijk presenteren!

Ik hoop u snel te treffen op een van onze bijeenkomsten!

André van der Heijden