BERICHT VAN DE VOORZITTER

Wie had ooit verwacht dat wij 2021 zó in onzekerheid moeten afsluiten?

In de zomer en in het najaar begonnen we weer een beetje te wennen aan onze herwonnen vrijheden. Helaas werden we in november weer abrupt teruggefloten door het virus. Na een lockdown en intelligente lockdown zitten we nu in een tijdelijke strenge lockdown en is alle hoop gevestigd op de boosterprik. Allemaal termen waar we tot voor kort het bestaan niet van wisten maar waar we het wel mee moeten doen.

We realiseren ons dat het voor u als ondernemer een meer dan pittige tijd is, voor het ene bedrijf meer dan voor het andere. Ongelofelijk trots zijn we op al die bedrijven die zo flexibel blijven en steeds de bedrijfsprocessen weer aanpassen! De lange adem, ondernemerschap en doorzettingsvermogen: typerend voor de Woerdense ondernemers.

De huidige situatie maakt dat we als vereniging niet in die volle vaart vooruit kunnen zoals u van ons gewend bent. Evenementen gaan wel door, of niet, wie zal het zeggen? Afgelopen zomer genoten we van Muziek in het Bos en in het najaar hebben we het OKW Prinsjesdagontbijt en het OKW Installateurscafé kunnen organiseren. Ook hebben we voor de  Next Generation nog twee ontmoetingen kunnen organiseren. Helaas hebben we het, alle mooie plannen ten spijt, daarbij moeten laten.

Op de achtergrond zijn we op het gebied van belangenbehartiging onverminderd doorgegaan. Er zijn belangrijke stappen gezet in het schuifruimteproces en zijn we alweer flink in de lobby voor bedrijfsruimte op de langere termijn. Ook de onderwerpen infrastructuur, onderwijs & arbeidsmarkt en duurzaamheid hebben continu onze aandacht.

Even was er de hoop elkaar in januari te kunnen ontmoeten, we hadden de Nieuwjaarsreceptie al gereserveerd en ook de OKW lunch met Joseph Oubelkas stond op de planning. Maar helaas, de maatregelen laten dit nu niet toe.

Maar we blikken toch vooruit! 
Want in 2022 viert Woerden haar 650 jaar stadsrechten, OKW viert haar 70-jarig jubileum. Memorabele mijlpalen! Hiervoor plannen we vlak voor de zomervakantie een mooi feest geheel in stijl van het Woerdens jubileumjaar. Normaliter ontvangt u van ons een jaarplanning. U zult begrijpen dat deze er voor 2022 nog niet is. Komend jaar wordt het opnieuw maatwerk waarin we kijkend naar de mogelijkheden passende evenementen voor u gaan verzorgen. We verwachten dat er rondom de zomer meer mogelijkheden zijn en dat een OKW Zeildag, een OKW Golfdag en een cultureel buitenevent in ieder geval tot de mogelijkheden behoren.

Graag wil ik u hartelijk danken voor uw steun aan en betrokkenheid bij onze mooie ondernemersvereniging. Ook wil ik u complimenteren voor de steun die u als ondernemers onder elkaar biedt. De betrokkenheid en belangstelling onderling is groot. Wij weten elkaar te vinden voor samenwerkingen maar ook voor persoonlijke steun en een bemoedigend woord. Juist nu waardevoller dan ooit. 

Namens het gehele bestuur wensen wij u fijne feestdagen en een mooi, gezond en ondernemend 2022!