Afsluiting wegens onderhoudsbeurt Blokhuisbrug Woerden

De Blokhuisbrug in Woerden ondergaat op dit moment een grote onderhoudsbeurt. Dit is nodig om de brug veilig, betrouwbaar en toekomstbestendig te houden. Vanwege de storm Chiara rond 8 februari, konden de werkzaamheden die in dat weekend gepland stonden niet volledig worden uitgevoerd. In het weekend van 13 tot en met 15 maart a.s. wordt de Blokhuisbrug daarom nog een keer afgesloten. In het weekend erop, 20 tot en met 22 maart a.s., wordt de brug wederom afgesloten voor alle verkeer om het herstelde brugdek in zijn geheel terug te plaatsen. Daarna wordt de brug operationeel gemaakt en kan deze weer in bedrijf worden genomen.

Werkzaamheden

Deze extra afsluiting is nodig om conserveringswerkzaamheden uit te voeren aan de stalen onderstoelen van de brug. Dit is ook nodig, omdat het staal en met name de ankerbouten flink zijn geroest. Ook konden de werkzaamheden aan het beton van de landhoofden tijdens de storm niet worden uitgevoerd. Deze werkzaamheden volgen in het weekend van 13-15 maart en kunnen geluidshinder veroorzaken. Met name het slopen en hakken van het beton en het frezen van het asfalt. Om die reden worden de werkzaamheden voor zoveel als mogelijk overdag uitgevoerd en beperkt in de avonduren (tot uiterlijk 23.00 uur).

Planning
De aannemer start op vrijdagavond 13 maart om 19.00 uur met de wegafzetting. In diezelfde avond en nacht worden de tijdelijke bruggen gedemonteerd, zodat er ruimte is voor de beoogde werkzaamheden. Op zaterdag overdag worden de conserveringswerkzaamheden en de reparaties van de betonnen landhoofden uitgevoerd. In de avond en nacht zijn er geen werkzaamheden.
Op zondag 15 maart worden de tijdelijke bruggen weer teruggelegd. In de nacht zijn er geen werkzaamheden. Op maandagochtend wordt in alle vroegte de wegafzetting verwijderd en zal de Blokhuisbrug vanaf 06.00 uur weer opengesteld zijn voor alle verkeer.

Meer informatie?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief, dan kunt u contact opnemen met Carlos Genders, projectleider van de gemeente Woerden, per e-mail via of via ons algemene telefoonnummer 14 0348.