Bedankt BusinessBuilding – Review OKW Take A Break

We kijken terug op een zeer geslaagde OKWTake A Break verzorgd door Marieke van Stek & Sjef de Graauw van BusinessBuilding op dinsdag 23 mei jl.

Na een lekker ontbijt gaven zij hun impactvolle presentatie, met als onderwerp de snel veranderende wereld en hoe daarmee als organisatie om te gaan. Ze gingen in op vragen als ‘Wat zijn de effecten van deze veranderingen in jouw organisatie?’ en ‘Hoe ga je daar als ondernemer, leider, manager mee om?’ We delen graag de top-3 tips die uit  de presentatie naar voren kwamen.

‘We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperken’
Een van de meest actuele veranderingen is de aanwezigheid van drie verschillende generaties op de werkvloer, waarbij elke generatie zijn eigen unieke kenmerken en eigenschappen met zich meebrengt. Deze diversiteit aan generaties brengt uitdagingen met zich mee, maar biedt ook waardevolle kansen voor groei en samenwerking binnen organisaties. Via deze link kun je het getoonde filmpje nogmaals bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=uDu7wMwMsWk

‘Let’s change’
Verandering is een proces van drie fases, waarbij de ‘tussenfase’ allerlei emoties met zich meebrengt, omdat veranderingen nu eenmaal storen en de routine doorbreken. Dit veroorzaakt weerstand en spanning, maar aan de andere kant ook verwachtingen en hoop. Het is belangrijk om deze tussenfase te erkennen, te accepteren en van te leren om zo werkelijke veranderingen te realiseren.

‘Motivatie is de brandstof die nodig is om doelen te bereiken’
De motivatie van mensen zit geworteld in het onbewuste, limbisch systeem van onze hersenen. Door zelf het goede voorbeeld te geven en inspirerende beelden te creëren en te delen, kunnen leiders de motivatie van medewerkers raken en beweging creëren.

Klik hier voor het Whitepaper_BusinessBuilding_Impactvol_Leiderschap, geschreven door Sjef en Marieke. Hierin schrijven ze uitgebreid over de wereld van verandering en het effect op leiders, medewerkers en organisaties. Als je dieper in wilt gaan op de uitdagingen die in jouw organisatie spelen, of als je eens vrijblijvend wilt sparren, voel je dan vrij om contact op te nemen met Marieke of Sjef.

Klik hier voor de foto’s van deze bijeenkomst!