PBUW ontvangt gedeputeerden Provincie Utrecht in de regio

PBUW Ondernemersvereniging Woerden

PBUW ontvangt gedeputeerden Provincie Utrecht in de regio

OKW maakt deel uit van het PBUW (Platform Bedrijven Utrecht West). Met dit platform behartigen wij de belangen van onze leden op regionaal niveau. Vrijdag 2 november a.s. brengen de gedeputeerden de heer van den Berg en de heer Straat een werkbezoek aan de regio Utrecht West. Dit bezoek vindt plaats bij Walraven in Mijdrecht. Tijdens dit werkbezoek zijn ook lokale bestuurders, politiek en ondernemersverenigingen vertegenwoordigd.

Het doel van deze bijeenkomst is het verbeteren van de contacten tussen het bedrijfsleven en de lokale en provinciale politiek en bestuurders én het onder de aandacht brengen van diverse knelpunten in de regio. In het programma is voldoende gelegenheid informatie uit te wisselen over de rol van bedrijvigheid in de lokale en regionale economie.

Voor Woerden staan de volgende onderwerpen op de agenda:

  • Herstructurering & revitalisering van bestaande bedrijventerreinen en de dringende behoefte aan minimaal 9 ha schuifruimte.
  • Bereikbaarheid
  • Betere aansluiting technisch onderwijs / arbeidsmarkt
  • Versnelt realiseren van voldoende betaalbare huisvesting voor jongeren en arbeidsmigranten
  • Energietransitie, hoe doen we dit economisch verantwoord en haalbaar, en wat zijn de mogelijkheden van de Provincie hierin?

 

Broodje Kaas Overleg
Omdat het onderwerp schuifruimte ontzettend belangrijk is voor Woerdense bedrijven heeft de OKW op donderdag 22 november een afspraak in Woerden met gedeputeerde de heer van den Berg en het Woerdens gemeentebestuur. Dit overleg is bedoeld om informeel met elkaar de mogelijkheden voor de schuifruimte te bespreken en af te stemmen hoe we dit proces zo goed én zo snel mogelijk kunnen laten verlopen! Om het informele karakter van dit overleg te bevestigen is dit het “broodje kaas overleg” genoemd! Dit zal geheel passend plaatsvinden in het Kaaspakhuis op de Emmakade in Woerden.X