Groot onderhoud – Parijse brug van 18 februari – 21 juni afgesloten.

Groot onderhoud – Parijse brug van 18 februari – 21 juni afgesloten.

De karakteristieke ‘Parijse brug’ aan de Oostsingel in Woerden vertoont slijtage en diverse onderdelen zijn aan vervanging toe. Daarom zal deze brug de komende maanden een ingrijpende onderhoudsbeurt ondergaan, wellicht heeft u al een aankondiging gezien in de media. Inmiddels zijn de planning en de omleidingen bekend, graag informeren wij u hierover.

Wat gaat er gebeuren? De reconstructie van de brug is een tijdrovende klus, die in opdracht van de gemeente wordt uitgevoerd door aannemer Wallaard. De brug krijgt een volledig nieuw wegdek en de leuningen en verlichting worden gerenoveerd.

Afsluiting 18 februari – 21 juni Op 4 februari start de aannemer met het inrichten van het werkterrein en de voorbereidende werkzaamheden, maar het verkeer kan tot 18 februari nog gebruikmaken van de brug. Om de brug weer in oude glorie te kunnen herstellen, is het helaas noodzakelijk deze enkele maanden af te sluiten. Naar verwachting zal dit duren van maandag 18 februari tot vrijdag 21 juni. De werkzaamheden zijn wel afhankelijk van de weersomstandigheden, bij slecht weer kan er enige vertraging optreden.

Omleidingen Er gelden diverse omleidingen voor automobilisten, wandelaars en fietsers, u treft deze aan op de kaartjes in de bijlage. Voor wandelaars en fietsers komt er een speciaal ponton bij de volière/watertoren (tussen de Oostsingel en de Burgemeester van Kempensingel), waar zij de Singel kunnen oversteken. Fietsers kunnen ook gebruikmaken van de routes door het Brediuspark. Voor automobilisten geldt er een omleidingsroute die met borden staat aangegeven. Op de Zandwijksingel zal in deze periode tijdelijk tweerichtingsverkeer worden ingesteld.

De aannemer doet er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken, maar wij beseffen dat het werk voor u de nodige hinder met zich meebrengt in de vorm van extra reistijd, extra verkeer voor de deur en/of geluidshinder.

Meer informatie? Installeer de app! Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, installeert u dan de gratis app van aannemer Wallaard. U vindt deze app, genaamd Wallaard App ,  in de Playstore en de Appstore vanaf 4 februari.

Als u vragen heeft naar aanleiding van dit bericht dan kunt u contact opnemen met Rik Mulder, projectleider van de gemeente Woerden, per e-mail via mulder.r@woerden.nl of via het algemene telefoonnummer van de gemeente Woerden 14 0348.

 X

1

Attach Id ( 18267 ) not integer for post_thumbnail 18259

1

Attach Id ( 19725 ) not integer for post_thumbnail 19658

1

Attach Id ( 19969 ) not integer for post_thumbnail 19860

1

Attach Id ( 20615 ) not integer for post_thumbnail 20344

1

Attach Id ( 21013 ) not integer for post_thumbnail 20995