Onderneming van het jaar

Het thema dit jaar is “Samenwerken”

Onderstaande bedrijven zijn door de OKW leden voorgedragen. U kunt in totaal 10 punten verdelen over drie voorgedragen bedrijven. U kunt ook 10 punten geven aan 1 bedrijf. Het stemformulier kunt u hier rechts invullen. De punten kunt u invoeren onder de gewenste bedrijven. Stemmen is alleen mogelijk op de voorgedragen bedrijven. U dient uw stem te bevestigen met de button ‘Breng uw stem uit’.

Eind november / begin december worden de drie genomineerden bekend gemaakt. Zij gaan de strijd aan om de titel OKW Onderneming van het jaar 2016 tijdens de verkiezingen op donderdag 12 januari 2017.

Veel succes met stemmen!

Breng uw stem uit

De voorgedragen bedrijven

Aannemingsbedrijf NGA van Beek BV

Om als Aannemingsbedrijf NGA van Beek BV voorgedragen te worden is een hele eer. Maar als je kijkt naar het thema “samenwerken” is het op ons lijf geschreven. Want geen huis of verbouwing komt toe stand door een slechte samenwerking. Een samenwerking tussen partijen als onderaannemers, leveranciers, en architecten etc. Maar nu vergeten we de belangrijkste en werk de “opdrachtgever”… Alle partijen zijn gebaad bij een goede samenwerking en wederzijds vertrouwen in elkaar. Wij als Aannemingsbedrijf NGA van Beek BV zeggen ook niet voor niets “specialisten van huis uit”. Voor een goede samenwerking zoeken wij graag lokaal de juiste specialisten bij elkaar. Zelf vind ik een goede samenwerking en wederzijds vertrouwen de mooiste basis om te ondernemen!

Derks Advocaten & Adviseurs

Het thema van de verkiezing OKW Onderneming van het jaar 2016 sluit naadloos aan bij de visie en werkwijze die Derks advocaten en adviseurs al sinds jaar en dag hanteert. Het kantoor werkt als familiebedrijf niet alleen samen met elkaar en collega advocaten van andere kantoren maar werkt ook veelvuldig samen met andere disciplines zoals bijvoorbeeld het notariaat, de accountancy, fiscaliteit, maatschappelijk werk, (jeugd)hulpverlening en gemeentelijke instanties. Op deze manier wordt eigen kennis en kunde vergroot, maar kunnen cliënten zo nodig ook worden doorverwezen. Een goede doorverwijzing blijft immers altijd beter dan een slecht advies en het is dan ook belangrijk om als juridisch dienstverlener te weten waar je eigen kennis ophoudt en die van een andere deskundige begint. Op deze wijze probeert een klein kantoor als Derks advocaten en adviseurs toch groot te zijn in haar dienstverlening.

De SamenwerkingsUnie

Sociale ondernemers spelen een cruciale rol in het vormgeven van een nieuwe economie. Een inspirerend voorbeeld daarvan is De SamenwerkingsUnie. Cor Remmerswaal startte deze onderneming begin dit jaar vanuit de visie: laat ondernemers, gemeenten, stichtingen, vrijwilligersorganisaties en burgers van alle pluimage duurzaam deelnemen aan één maatschappij, de participatiemaatschappij. De SamenwerkingsUnie creëert samen met het midden- en kleinbedrijf werk aan de onderkant van de arbeidsmarkt. De werknemers die dit uitvoeren, zijn bij De SamenwerkingsUnie in dienst en kunnen zo hun talenten inzetten bij echte bedrijven.

DNA

Bij het creëren van dit soort werk is het delen van kennis en middelen essentieel. Dat sluit naadloos aan bij het feit dat de OKW 2016 heeft gedoopt tot overgangsjaar voor de transitie van ‘samen werken’ naar ‘samenwerken’. Netwerken en doelgroepen verbinden, daarbij helpt niet alleen ‘nemen’, maar vooral ‘geven’ en de ander iets ‘gunnen’. De SamenwerkingsUnie heeft al deze elementen in haar DNA. Door op ons te stemmen laat u zien dat u wilt meehelpen aan een economie waarin iedereen de kans krijgt om mee te doen.

Ferm Werk

Ferm Werk werkt samen met allerlei bedrijven en organisaties in Woerden en in de regio. Dat doen wij om betekenis toe te voegen aan mensen die op ons rekenen. Wij kunnen daarbij niet zonder de inzet van werkgevers en instellingen, politiek en gemeentebestuur. Wij steken onze nek uit voor een ambitie van Woerden een stad te maken waar meer mensen werk hebben en participeren. Daarvoor werken wij iedere dag weer samen met u en uw concullegae. Iedere dag staan we op met de wil en het lef om voor iemand het verschil te maken. Met die energie werken wij samen en gunnen anderen het succes. Omdat het er niet om gaat wie het doet, maar dat de goede dingen gebeuren.

Gemeente Woerden

Wat leuk dat we voorgedragen zijn voor een nominatie! Samenwerken is onze core-business. Neem als voorbeeld de Kom-binnen-bij-Bedrijvendag. Drie jaar geleden – tijdens de economische crisis – is deze succesvolle samenwerking op ons initiatief ontstaan. Werkgevers stelden hun bedrijven open en actieve werkzoekenden pakten hun kansen. Ook nu de arbeidsmarkt weer aantrekt blijft dit een aantrekkelijke formule om de lokale arbeidsmarkt te versterken. De Kom-binnen-bij-Bedrijvendag wordt inmiddels regionaal uitgerold!

Samenwerking stimuleren we ook bij anderen. We zijn dan ook heel blij met de oprichting van de POVW, waarin alle ondernemersverenigingen uit onze gemeente vertegenwoordigd zijn. Met de POVW stellen we nu een gezamenlijke economische agenda op. En samen met lokale ondernemers nemen we het aanbestedingsbeleid onder de loep. Zij verdienen een eerlijke kans.

Het college van Woerden plaatst zich uitdrukkelijk náást inwoners, bedrijven en organisaties. Initiatieven zijn welkom en als het gaat om plannen van de gemeente dan worden betrokkenen als eerste geraadpleegd. Hun oplossingen zijn ons uitgangspunt. Dit is neergelegd in het visiestuk: Woerden zegt: Ja, tenzij…, leidraad voor ons doen en laten!

Hans Severs Woerden

De automobielbranche is een dynamische branche waarbinnen verschillende bewegingen en verschuivingen plaatsvinden. Onderscheidend vermogen is daarom van cruciaal belang om in de toekomst de organisatie te continueren. Volgens Hans Severs past hierbij een persoonlijke en eigentijds benadering van de klant. Daarom heeft de organisatie een sterke focus op klanttevredenheid en staat het bedrijf al jaren in de top drie van best scorende dealers op het gebied van klanttevredenheid. Dit kan uiteraard alleen bereikt worden met gepassioneerde medewerkers welk op hoog niveau met elkaar samenwerken en streven naar dit gemeenschappelijke doel. Alle processen zijn op elkaar afgestemd en tussen de verschillende afdelingen wordt nauw samengewerkt, van ’Customer Contact Center’ tot ’monteur’.

Het Klooster

Theater en talent dichtbij! Als theater en centrum voor de kunsten bepaalt Het Klooster in belangrijke mate het beeld van de culturele activiteiten in de gemeente Woerden. Het markante gebouw waarin Het Klooster haar plek in het hart van Woerden heeft gevonden, biedt ruimte aan dans-, theater- en muzieklessen en voorstellingen van professionele gezelschappen en artiesten. Het Klooster biedt daarnaast plaats aan andere culturele instellingen, zoals de KUVO en de Volksuniversiteit Het Groene Hart. Zo maken grote en zeer diverse groepen bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties gebruik van de faciliteiten van Het Klooster en wordt de onderlinge samenhang  tussen deze partijen versterkt.

Naast het reguliere programma vinden er regelmatig speciale evenementen plaats waarin bewust wordt gezocht naar de verbinding met de stad. Daarbij wordt ook bewust buiten de muren van het Klooster gewerkt en vinden er projecten en cursussen plaats in de wijken en op de basisscholen van Woerden.
Een evenement als Nachtklooster in samenwerking met de Kult Kompagnie heeft hier zijn plek gevonden. Andere voorbeelden zijn de Historische Spelen Woerden die dit jaar hun voorstellingen in Het Klooster spelen en de  literaire cafés die we organiseren in samenwerking met de bibliotheek en Libris Boekhandel Woerden.

IDB Groep

Slim ondernemen doe je samen. Dat motto hanteert IDB Groep al jaren. Het thema ‘Samenwerken’ van de verkiezing OKWOnderneming van het jaar 2016 is ons dan ook om meerdere redenen op het lijf geschreven. We bedienen als ICT-bedrijf onze relaties met zelfontwikkelde software, diensten, producten en oplossingen voor efficiëntere en effectievere bedrijfsprocessen. Zo maakt ons softwarepakket DigiOffice digitaal samenwerken met collega’s en derden mogelijk. Daarmee ondersteunen we onze klanten onder meer met document- en versiebeheer, automatische workflows voor het borgen en verbeteren van processen en het delen van informatie via portalen en websites.

IDB4ict – onze IT-divisie – ontwerpt, bouwt en onderhoudt samen met klanten ICT-infrastructuren. De APK-check is een mooi voorbeeld van hoe we samen met opdrachtgevers zorgen voor zekerheid en continuïteit van de digitale werkomgeving. Met implementaties van Skype for Business brengt IDB4ict een prettig werkend communicatieplatform met online vergaderen, bellen en chatten dat collega’s en derden ondersteunt bij het samenwerken.

Elke ICT-implementatie zien we als een project waarin verschillende mensen en organisaties samenwerken om tot het gewenste resultaat te komen. Daarom is elk onderdeel van de projectorganisatie een mix van medewerkers van zowel opdrachtgever als IDB Groep. En werken we nauw samen met partnerbedrijven en leveranciers aan een digitale werkomgeving die het beste bij de klant past.

Tenslotte werken we als collega’s bij elke opdracht en in de innovatie van onze software, diensten en service samen. De ervaringen die consultants, system engineers en salesmedewerkers bij relaties en potentiële opdrachtgevers opdoen en die ontwikkelaars met klantgebruikersgroepen hebben, zijn hierbij van groot belang.

Samen werken we naar succes – van start tot afronding. Dat doen we in 2017 al 30 jaar!

Intersport – Twinsport Woerden

Wij hebben een samenwerkingsverband met Intersport. Wij werken met ons bedrijf nauw samen met Intersport Nederland, zo zitten wij in de inkoop commissies om het gezamenlijk assortiment te bepalen, in de marketing commissie en in het bestuur. Onze winkels kunnen door deze samenwerking de naam Intersport dragen met en maken we gebruik van het gezamenlijk inkoopvolume en de gezamenlijke marketing terwijl we hier en ook op het beleid heel veel invloed op hebben. Daarnaast is er voor ons voldoende ruimte voor onze eigen inkoop en marketing om ons te onderscheiden. Voor ons de ideale samenwerking, gebruik maken van alle voordelen wat het rendement te goede komt maar toch zelf kunnen ondernemen!

Wij werken ook veel samen met de lokale sportverenigingen, wij ondersteunen deze en proberen de leden aan ons te binden. Daarnaast sponsoren wij ook de Woerdense Vakantieweek omdat wij dit een prachtig sociaal project vinden voor de Woerdense samenleving. Ook werken wij zoveel mogelijk samen met Woerdense bedrijven om onder andere onze winkels te verbouwen en technisch onderhouden maar ook op het gebied van accountancy en automatisering.

Medisch Centrum Iepenhof

Medisch Centrum Iepenhof is een professioneel en allround gezondheidscentrum met korte en duidelijke lijnen. Door goede onderlinge samenwerking streeft het gezondheidscentrum ernaar u de meest optimale zorg te bieden:

 • Binnen ons centrum wordt samengewerkt door meerdere zelfstandige praktijken en organisaties met als doel proactief laagdrempelig en afgestemde zorg aan te bieden aan onze patiënten en cliënten.
 • We richten ons op zorg die dicht bij de mensen moet zijn. Elke praktijk en organisatie binnen het medisch centrum draagt op zijn eigen wijze bij aan het realiseren van goede toegankelijke en afgestemde zorg.

De diciplines waar wij dagelijks mee samenwerken en onze visie vormgeven zijn:

 • Apotheek Iepenhof
 • Buurtzorg, thuiszorg organisatie
 • Care, huid & oedeemtherapie
 • Careyn, thuiszorg organisatie
 • Fysio-actief, Den Hollander & Verbeek
 • Health4you2
 • Hester Viveen, voeding op maat, diëtist.
 • Huisartsenpraktijk Iepenhof
 • PSycho Informa Instellingen
 • Rondom, podotherapeuten
 • Saltro, diagnostiek in de zorg
 • Victas, centrum voor verslavingszorg
 • Vierstroom, thuiszorg organisatie

Rabobank Rijn en Veenstromen

Samen bereik je meer dan alleen. Daarom werken wij al meer dan een eeuw nauw samen met bedrijven, verenigingen en stichtingen in Woerden en omgeving. En werken we als financieel regisseur met steeds meer aanbieders van financieringsvormen samen om ervoor te zorgen dat goede plannen van ondernemers gefinancierd kunnen worden. Dat kunnen bijvoorbeeld ook crowdfunding-platforms of investeringsfondsen zijn.

Onze rol gaat verder dan die van bankier. We staan midden in de lokale samenleving. Bekende gezichten zoals Denny van Drogenbroek en Heidi van Woudenberg zijn vertegenwoordigd in de talloze netwerken die het mooie Woerden kent. We willen als coöperatieve bank bijdragen aan welvaart en welzijn in de regio en steunen daarom jaarlijks een groot aantal initiatieven en verenigingen en stichtingen met ons ‘coöperatief dividend’  (het Rabo Dichtbijfonds) en via sponsoring. Zo steunen we Woerdense initiatieven zoals de Kaasakademie, de Techniek Driedaagse en de Beursvloer. En helpen we jongeren ondernemen via een initiatief als Zomerondernemers. Ook komt u ons tegen op grote Woerdense evenementen zoals de Woerdense Vakantie Week, de Nacht van Woerden en de ‘Koeiemart’. Alles met eenzelfde doel; samen met veel andere Woerdense bedrijven bijdragen aan de ontwikkeling van individuele mensen, sectoren en de samenleving als geheel in Woerden. Want samen bereik je meer dan alleen.

Samen voor Woerden

Samenwerken – verbinden – inspireren. Samen, dat is onze natuur! Samen zit in onze genen en zoals we sinds de eerste Beursvloer in 2009 weten, klaarblijkelijk ook bij ondernemend Woerden. Woerden biedt indrukwekkend potentieel als het gaat om samenwerken. Dat inzicht leidde tot de oprichting van Samen voor Woerden. We sloten aan bij Samen voor Betrokken Ondernemen in Nederland en werden lid van MVO Nederland.

In zeven jaar tijd ontstonden, vaak onverwacht, mooie vormen van co-creatie, puur door ontmoeting en samenwerking. Samen voor Woerden biedt een platform en verbindt partners rond actuele maatschappelijke thema’s die zowel bedrijven, maatschappelijke organisaties als hun medewerkers raken. Met concrete matches tot resultaat, honderden.

In onze visie kunnen bedrijven een nog grotere bijdrage leveren aan ons collectieve welzijn. Er ontstaat een nieuwe voorhoede van bedrijven die naast economische winst ook maatschappelijke meerwaarde realiseert. Meerwaarde voor alle partijen. En dus werken wij aan een hechtere samenleving, dat is onze passie. Onze ambitie 2020 is dat bedrijven de waarde van betrokken ondernemen (h)erkennen als driver voor succes. Eenvoudigweg tonen van inzet en betrokkenheid door inzet van kennis, vaardigheden en medewerkers. Samen voor Woerden, tot uw dienst!

Studio Campo | ontwerp & reclame

Bij Studio Campo | ontwerp & reclame geloven we dat je door samenwerken en loyaal zijn aan leveranciers, werk van betere kwaliteit aflevert. Zo hebben wij diensten die wij tot een bepaald niveau zelf in huis hebben (denk aan fotografie, copywriting en montage van belettering), altijd uitbesteed aan partners die hierin gespecialiseerd zijn.

Ook het produceren van de marketingitems die wij ontwikkelen, laten wij bij voorkeur produceren bij onze vaste leveranciers. Wij gaan niet voor een iets scherpere prijs van een nieuwe aanbieder, maar voor zekerheid en goede kwaliteit van een partij waar we al jaren fijn zaken mee doen. Een partij die ons begrijpt, weet waar wij voor staan en wat wij willen leveren. Op deze manier laten we kortetermijnwinst liggen, om op de lange termijn te winnen.

Een ander punt waar samenwerken en Studio Campo samengaan, is het sparren met klanten. Om marketing en branding effectief in te kunnen zetten voor onze opdrachtgevers is het van belang dat wij met hen meegroeien. Wij leren door nauw samen te werken met onze klanten en verkrijgen zo kennis over de wensen en behoeften van hen. Zo versimpelen én verbeteren wij met elkaar de samenwerking.

Westdam Notarissen

De samenwerkingspartner bij uitstek! Een notaris werkt samen met veel partijen, zoals makelaars, hypotheekadviseurs, accountants, boekhouders, gemeenten, banken en ga zo maar door. Samenwerken is een MUST. Door nauw samen te werken met andere beroepsgroepen leren wij veel van elkaar, zodat wij een kwalitatief hoog product kunnen afleveren bij onze cliënten. Ook delen wij graag onze kennis. Wij staan bekend als laagdrempelig kantoor waar iedereen kan binnenlopen voor advies, overleg en/of een kop koffie. Veel sparren met betrokken partijen, het geven van lezingen en het actief netwerken, maakt Westdam de samenwerkingspartner bij uitstek.

Woerdens Techniek Talent

Met meer dan 90 lokale technische bedrijven, 4 gemeenten (Woerden, Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort en Oudewater) en 5 onderwijsinstellingen is het Woerdens Techniek Talent (WTT) al 8 jaar een samenwerkingsverband van formaat met landelijk aanzien.

Waarom werken wij samen?
– de ondernemers: hebben behoefte aan professionele technische vakmensen
– het onderwijs: wil volle techniek-klassen die beter aansluiten op de arbeidsmarkt
– de gemeenten: streven naar een vitale lokale economie

Wat doet het WTT daar mee?
– organiseert met al haar leden techniek evenementen en netwerkbijeenkomsten zoals de Techniek Driedaagse om leerlingen enthousiast te maken voor een technische opleiding en aansluitend een baan in de techniek
– overlegt met vertegenwoordigers van alle drie partijen over lokale aansluiting onderwijs – arbeidsmarkt (aan welke opleidingen is behoefte en hoe vullen we dat met elkaar zo goed mogelijk in?)
– bemiddelt in stageplaatsen

Zijn we succesvol?
JA! Veel regio’s om ons heen kijken met ontzag naar onze langdurige gezamenlijke inzet en samenwerking. Wij zijn met elkaar heel goed in het ‘Over je grenzen heenkijken’ zoals dat heet. Hierdoor verbeteren onze onderlinge verstandhoudingen en werken bijvoorbeeld lokale concurrenten gebroederlijk samen op neutraal terrein. Daarmee versterken we elkaar hier in de regio en leveren we ook nog eens een bijzonder hoge maatschappelijke meerwaarde. Opdrachten pakken we meer lokaal samen op, stagiaires worden makkelijker en meer geplaatst en werknemers onderling uitgewisseld. De structuur en opzet van het WTT vindt al op diverse plaatsen succesvolle navolging: in Mijdrecht is recentelijk, met medewerking van het WTT, een identieke techniek kring op gezet die ook al een techniek driedaagse heeft georganiseerd en enthousiast verder gaat als samenwerkingsverband.

Wat lukt ons (nog) niet?
Nog steeds is er een mis-match op de arbeidsmarkt. Er zijn niet genoeg jongeren die kiezen voor een techniek opleiding om de vraag naar vakmensen die er nu al is en zeker nog groeit, in te vullen.

Daarom blijven we enthousiast doorgaan met dit unieke samenwerkingsverband: het Woerdens Techniek Talent!

X