Grootste zonnepanelen dak van Woerden komt op Intechnium Gebouw

Grootste zonnepanelen dak van Woerden komt op Intechnium Gebouw

VDH Vastgoed heeft op de Dag van de Duurzaamheid een overeenkomst getekend met Kromwijk Elektro uit Woerden voor het plaatsen van 388 zonnepanelen welke ca 99.900 KwH moeten gaan opwekken. De panelen zullen worden geplaatst op het dak van het Intechnium Gebouw aan de Korenmolenlaan 4 in Woerden. Hiermee wordt meer dan 1/3 van het energieverbruik van het Intechnium Gebouw duurzaam opgewekt. Omdat het gebouw techniek ademt en men graag de toegepaste technieken laat zien, is er niet alleen voor het dak gekozen, maar zal ook de ronde gevel van het kantoor worden voorzien van zonnepanelen.

Het duurzaam opwekken van energie was de volgende stap van VDH vastgoed in haar ambitie om haar Co2 verbruik te verlagen.

“Andere acties dit jaar waren o.a. het verlagen van het verbruik, bijvoorbeeld door openbare verlichting te vervangen voor LED, het beter inregelen van installaties en 100% duurzaam inkopen van energie. Verder is er een A4 samengesteld met actiepunten die we als eigenaar en gebruiker samen op kunnen pakken welke een grote impact hebben tegen een beperkte investering”, aldus Frank van der Heijden, VDH Vastgoed.

Foto: Lakerveld Fotodesign

 X