Gouden jubileum voor Gerrit de Koning bij autocentrum van Vliet

Gouden jubileum voor Gerrit de Koning bij autocentrum van Vliet

Vijftig jaar één en dezelfde werkgever, dat is niet niks. Gedurende die halve eeuw doorliep Gerrit het traject van hulpmonteur tot zijn huidige functie als restaurateur/chauffeur. Na zijn gouden jubileum gaat De Koning op 12 september officieel met pensioen, waarmee hijzelf en autocentrum van Vliet afscheid nemen van een bijzonder tijdperk.

Gerrit de Koning, geboren op 12 december 1951, trad na het behalen van zijn diploma machine bankwerken op de ‘ambachtsschool’ op 15-jarige leeftijd als beginneling in dienst bij autocentrum Van Vliet toen nog gevestigd aan het Plantsoen in het centrum van Woerden. De onderneming werd destijds geleid door Aas en Daan van Vliet. Opa en oom van de huidige directeur Arjan van Vliet. Aan de hand van z’n vader meegenomen werd Gerrit voorgesteld bij de bekende Opel dealer in Woerden. Of Gerrit het vak mocht leren want hij was wel technisch… En dat was het begin van een halve eeuw loyaliteit.

Passie voor oldtimers

De loopbaan van Gerrit is op een natuurlijke manier verlopen. Toen de vader van de huidige eigenaar Arjan van Vliet doorschoof als directeur, en zijn passie voor oldtimers grootsere vormen ging aannemen, verscheen de eerste klus hiervan voor Gerrit.. Een Opel Kapitan uit 1947 in onderdelen! Gerrit was niet erg snel maar had wel veel geduld en doordachte oplossingen, de perfecte monteur om van deze onderdelen weer een echte auto te maken! Dat werd het eerste restauratieproject en het begin van vele restauratieprojecten. Gerrit vond het heerlijk om aan deze klussen te werken, zo gingen die 50 jaar snel voorbij!

Geen uitzondering

Jubilarissen met een lang dienstverband zijn bij autocentrum van Vliet geen uitzondering, maar vijftig jaar is niet alledaags. Gerrit heeft het dan ook altijd goed naar de zin gehad: “Van Vliet is een prima bedrijf om te werken, met fijne collega’s die wat voor elkaar over hebben en een directie die haar medewerkers echt waardeert.”

Het lijkt vreemd, maar het afscheid zal Gerrit de Koning niet moeilijk vallen: “Ondanks alle positieve herinneringen zal ik het werk niet gaan missen. Ik ben naar dit moment toegegroeid en na vijftig jaar is het ook een keer mooi geweest. Het is nu tijd voor andere dingen, vooral leuke dingen doen samen met mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.” En af en toe nog wat aan de eigen oldtimers sleutelen natuurlijk  “Ach ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan…”

Gouden jubileum voor Gerrit de Koning bij autocentrum van Vliet

Foto’s: Autocentrum van Vliet

 X