Energiefonds Utrecht voor duurzame energiedprojecten

Energiefonds Utrecht voor duurzame energiedprojecten

Steeds meer organisaties zetten in op verduurzaming van hun energiehuishouding. Daarnaast dienen zich talrijke nieuwe bedrijven aan met innovatieve business concepten op het gebied van duurzame energie. Duurzame energieprojecten blijken in de praktijk echter soms lastig te financieren.

Het Energiefonds Utrecht voorziet in de financieringsbehoefte van initiatiefnemers met inzet van op maat gesneden financiële instrumenten gecombineerd met inhoudelijke kennis en ervaring. Het Energiefonds Utrecht is er voor initiatiefnemers van duurzame energieprojecten in de gehele provincie Utrecht. Met een duurzaam energieproject bedoelen zij een project waarmee energie wordt bespaard en/of opgewekt met hernieuwbare energiebronnen. Elke organisatie met een KvK-nummer kan in beginsel een beroep doen op het fonds. Dit kan bijvoorbeeld voor de aanleg van zonnepanelen of ledverlichting zijn, maar zelfs ook voor bijvoorbeeld een duurzamere variant van een machine die u toch al wilde vervangen.

Heeft u concrete plannen en een passende offerte van een (installatie)bedrijf? Dan kunt u meteen overgaan tot het aanvragen van de lening ter hoogte van minimaal € 5.000 en maximaal € 50.000. Voor leningen boven de €50.000 ontvangt u een maatwerkoplossing. Voor leningen tot €50.000 euro betaalt u rentetarieven tussen de 1,5 – 2 % van het leenbedrag, de tarieven voor lening boven dit drempelbedrag wordt een maatwerk oplossing gezocht. Kijk voor meer informatie op https://www.energiefondsutrecht.nl/.X