Eerste paal voor uitbreiding ABS Autoherstel Ad de Goey

Eerste paal voor uitbreiding ABS Autoherstel Ad de Goey

ABS Autoherstel Ad de Goey gaat verbouwen en uitbreiden. Vorige week werd de eerste paal geslagen voor wat binnenkort de nieuwe receptie gaat worden. Ook wordt er een splinternieuwe expertiseruimte gecreëerd.

Ferme slag

Met een ferme slag sloeg mevrouw de Goey-Borsboom, de moeder van eigenaren Ad jr. en Albèrt vorige week de eerste paal in de grond.  Na een jaar van voorbereiding en slopen kon de bouw echt beginnen en dat deed De Goey dan ook: enkele dagen later lag de fundering voor de uitbreiding al.

“Ook het stelwerk voor het metselwerk staat al, dus het gaat als een trein”, zegt Albèrt de Goey opgewekt. “In de oude situatie werd elke vierkante centimeter benut. We breiden uit omdat we nog steeds kansen en mogelijkheden zien om te groeien. Straks kunnen we 30% meer auto’s repareren.”

Bijna energieneutraal

Aan de voor- en achterzijde en de zijkant van het bestaande pand worden een extra ontvangstruimte en werkplaats gebouwd. Daarnaast heeft ABS Autoherstel Ad de Goey duurzaamheid hoog in het vaandel: met led-verlichting, gevelisolatie, verwarming door warmtepompem en zonnepanelen maken Ad jr. en Albèrt hun bedrijfspand zo duurzaam mogelijk, bíjna energieneutraal.

“We willen een grote duurzaamheidsslag maken, met het oog op de plannen van de overheid voor 2020 en 2030”, vertelt Albèrt. “

Er wordt gewoon doorgewerkt

Volgens planning moeten de verbouwing en uitbreiding binnen tien weken klaar zijn. Tijdens de bouwperiode wordt er gewoon doorgewerkt. Naast de bekende gezichten zul je de komende tijd dus ook bouwvakkers aantreffen bij Ad de Goey, maar je kunt gewoon terecht voor de vertrouwde service.

“En dat gaat prima”, vertelt Albèrt. “De aannemer houdt er rekening mee dat we doorwerken en het personeel heeft er ook geen problemen mee, omdat ze zien dat er iets heel moois ontstaat!”

Foto’s Alex de Kuijper X