Barbara Baarsma tijdens OKWLunch: “een klip-en-klaar verhaal”

Barbara Baarsma tijdens OKWLunch: “een klip-en-klaar verhaal”

Zoals ieder jaar besprak de OKW de dag na Prinsjesdag met haar leden de Troonrede en de Miljoenennota. Er werd met name gekeken naar de gevolgen hiervan voor ondernemers.

klip-en-klaar verhaal

Normaal gesproken organiseert de OKW een ontbijt na Prinsjesdag. Maar de spreker van de bijeenkomst, Barabara Baarsma, had zo’n druk schema dat er werd gekozen voor een lunch, en wel in De Markies. “Het was heel druk, er waren zo’n 75 ondernemers”, zegt Monique van Breukelen van de OKW tevreden. “Het was een heel goede bijeenkomst. Dat komt vooral door Barbara. Ze had een klip-en-klaar verhaal en wist mensen echt te boeien. Verschillende mensen hebben om haar presentatie gevraagd zodat ze deze nog eens na kunnen lezen.”

Prinsjesdag

Op Prinsjesdag is traditiegetrouw de dag waarop het kabinet de plannen voor het komend jaar bekendmaakt. Dit jaar was met name interessant omdat er nog geen kabinet ìs. De Troonrede was dan ook wat kort en het bekende koffertje bevatte weinig nieuws onder de zon. Toch had Barbara Baarsma meer dan genoeg te vertellen. Ze heeft een indrukwekkend economisch CV, dus als iemand weet hoe de Nederlandse economie ervoor staat en wat de plannen van het kabinet voor ondernemers betekenen, is het Barbara wel.

Werk aan de winkel

“Ze zette haar visie uiteen over de Nederlandse economie en wat er volgens haar moet gebeuren”, vertelt Monique. “Er kwamen vragen vanuit het publiek, met name over de afschaffing van de hypotheekrenteaftrek en de zorgkosten. Ze verwees fijntjes naar Woerden, want de werkgelegenheid is hier afgenomen. Zonder omhaal zei ze dat er nog wel wat werk aan de winkel is. Ik zou haar graag nog eens uitnodigen, want zij kan over heel veel onderwerpen haar licht laten schijnen.”X