WTT ontvangt subsidie MKB!dee op Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

WTT ontvangt subsidie MKB!dee op Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Woerdens Techniek Talent ontving uit handen van Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat een subsidie voor het ingediende MKB!dee ‘Woerdens Techniek Talent Pool’.

Op de bijeenkomst van het Ministerie, op 2 december jl., mocht projectleidster Marlous Birkhoff het project van WTT toelichten. Met het geld gaan de WTT partnerbedrijven zich gezamenlijk inzetten voor bijscholing van onze werknemers. Jongeren uit de diverse bedrijven worden gezamenlijk opgeleid door senior werknemers uit dezelfde branche, de hybride docent.

De manier van opleiden wordt opgebouwd vanuit het Bètamentality model, dit model levert inzicht in de drijfveren van medewerkers en de manier waarop ze leren. Hierdoor kunnen we het leerprogramma beter laten aansluiten bij de interesse van de medewerkers. De één leert beter in de praktijk, de ander juist vanuit een boekje, de weg er naar toe is verschillend, maar het resultaat hetzelfde.

Door de gezamenlijke aanpak verlagen we de belemmering om te investeren in menselijk kapitaal, wordt de HR expertise van de grotere WTT partners breder uitgenut, kan de kleine MKB’er ook meedoen en versterken we het lokale MKB in de breedte.

MKB!dee is een subsidieregeling van de overheid die ondernemers uitdaagt slimme oplossingen te bedenken voor het tekort aan personeel en leven lang ontwikkelen. De belangstelling voor de tender 2019 was opnieuw groot, met in totaal 190 aanvragen. Hiervan zijn er 47 toegekend. WTT prijst zich gelukkig met toekenning van haar project.

(Op de foto: bestuurslid en projectleidster van WTT: Albèrt de Goey en Marlous Birkhoff met staatssecretaris Mona Keijzer).

 

 X