Drie opvallende ondernemers strijden om OKW Ondernemersprijs 2018

Drie opvallende ondernemers strijden om OKW Ondernemersprijs 2018

Drie Woerdense bedrijven zijn genomineerd voor de OKW Ondernemersprijs. BluePrint Automation, BRN Brandbeveiliging en Gasterij De Milandhof maken kans op deze eretitel.De genomineerden zijn, na stemming onder de leden, als besten uit de bus gekomen. ‘Opvallen’ is het thema van de Ondernemersprijs die op 10 januari wordt uitgereikt. Opvallen door lokale betrokkenheid, onderscheidend vermogen, innovatiekracht, creativiteit of focus op de toekomst. De drie Woerdense bedrijven die nu in de finale staan, weten de aandacht op zich te vestigen.

BluePrint Automation (BPA) is in 1980 opgericht door Woerdenaar en visionair Bob Prakken. Hij ontwikkelde systemen voor het verpakken van flexibele verpakkingen in dozen. BPA maakte een flinke groeispurt door en in nu marktleider in de flexibele verpakkingsindustrie. Directeur Martin Prakken geeft leiding aan drie fabrieken in Nederland en Verenigde Staten en acht verkoopkantoren in Europa, China, Brazilië en Australië. In Woerden is het bedrijf gevestigd aan de Carrosserieweg.

BRN Brandbeveiliging is de jongste genomineerde: in 2014 startten de brandweermannen Bonne René van Ringelesteijn en Nico Langhout het bedrijf. Zij zijn specialist in het trainen van mensen (onder meer bedrijfshulpverlening), onderhoud van brandblus– en EHBO middelen, brandwerende protectie en leveren van brandwachten. De jonge onderneming is snel gegroeid, heeft een team van acht man en vrouw sterk. Tal van bedrijven, scholen en organisaties maken gebruik van de kennis, producten en diensten van BRN Brandbeveiliging.

Gasterij de Milandhof en Restaurant Spies & Spijs vormen het kloppende hart van Zegveld. Sinds enkele jaren zijn zij ook gastheer en –vrouw van de OKW Nieuwjaarsbijeenkomst. Lauw en Wil Uittenbogaard runnen beide bedrijven. Gasterij De Milandhof is een evenement- en horecalocatie waar de meest uiteenlopende activiteiten plaatsvinden. Ook is het nog steeds een gemeente- en dorpshuis waar de Zegveldse gemeenschap samenkomt voor feesten, partijen, vergaderingen en borrels. Wekelijks zijn ruim duizend leden van verenigingen te gast. Restaurant Spies & Spijs, in hetzelfde onderkomen gevestigd, werd twee jaar geleden geopend. Het biedt een uitgebreid aanbod smakelijke vlees- en visgerechten voor een vaste prijs. Vorig jaar werd Spies & Spijs uitgeroepen tot ‘Leukste restaurant van Woerden’.

Op 10 januari wordt tijden de OKW Nieuwjaarsreceptie bekengemaakt wie OKW Ondernemingsprijs 2018 in de wacht sleept. De leden van de ondernemersvereniging stemmen tijdens de avond waarna de winnaar bekend wordt gemaakt.

Foto: Harald Lakerveld, Lakerveld-FotodesignX